Gönlümün goncası, ruhumun gulu!

Cancağızım, canim

Gönül telim, ask sazım

Kalmadı asktan kelamım

Sevgi dilim, sevda karim

Şefkat örtüm, şifa tacım

Istırap çiçeğim, şükür zikrim...

Kimse varlığıma takılıp tereddüt yasamasın diye, Hüma kuşu gibi sadece gölgemle var olma yolunu seçtim. Nun gibi seveceksin iki kolunun arasında olacak el sürmeye kıyamayacaksın.

İstanbul lale soğanlarıyla huzur doludur simdi. Eskimeyen Sevgili İstanbul! Kabul buyur beni, ihanetime aldırmadan. Vefası ayrılık adına darağacını yeğ görür. Yar arayan gözlere kursun döker. Eh! Bu da sevdanın nice olduğuna şahittir. Söz yürekten çıkmayınca, neylesin güven? Gönlüme yüklediğim kapı kapı kısmet derdinde. Allah ıslah etsin ya da dengini nasip etsin .(Amin)

Güller de yalan, bağrımda sakladıklarımda...

Varsın da Daşoluk yamacına sorsun yokluğunu. Dile gelir hasretinden, şahidim der sevdaya. Seven sevdi amma kıymet bilme dirayeti yoktu. Dünya sevilene tatlı geldi. Ayşeler Fatmalar zibil gibi. Senin sertliğindense onların işvesi dadlıdır. Altın yere düşmekle pul olmaz. Elmas kömürün gocamasıyla olur. Akil yaşnan ölçülmez, iki ata bindin, muradın neydi?

Var git üçüncüsünde sultan ol! Hoş eden goya elkızını. Peh ne kadar yakışın telli duvaklıya. Kaç vakit sürerse mutluluğun. Hayalinin gayesi yuvan mutlular diye Şardağı’na yazılır. Kefensiz ölüyü de alır toprak, korkma... Hiç çekmedin ya az daha pis akli çok fikri gitlarin...

Yerinde kal kele taa nerelere gidicin! Değirmen dönmez guyma suynan. Yel alır paranı savurman gerekmez. Allah bir kararda koymaz kulunu. Kul hakki, iftira, adillik sorulmalı namaz diyen, kullara?

Gören görüyor edileni, hakkim kalmaz, an edip niye ödeşeyim? Acı görmüşüm senelerde, ıstırap da varmış kaderde. Amenna. Sevabım yoktu, günahım azalıyor, rahmet ola addine.

Ahiret yükünü yeğnilttin. Kusursa inanmak sucum budur. Kuru dal bile kendine sığınan kusa ev olur. Merhamet yetime değil sırf, vicdan da yurtsuza mahsus değil.

Ask Yaradan 'a olur. Sevda esine sevgi de muhabbet yüklü yuvayadır. Beşerden başlayan ask Kudreti Sonsuz da ulaşır aradığına.

Tıpkı nisanda vebal karini yağdıran Hikmet, olmazları olduracaktır inşallah.

Er ese derse el pasa dermiş nihayet...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.