Yiye yiye, çiğneye çiğneye bitiremedikleri en son marifet gibi heykelini diktikleri çocuğa vede artık kesinlikle baygınlık veren bu konuya dair iki kelam etmek isterim.

Şimdi ilk olarak BERKİN ELVAN yalnızca bir ÇOCUK`mudur ?
Yoksa DHKP-C`li bir çocukmudur ? Yahu 15 yasında bir çocuktan DHKP-C`li, MHKP-C`li olur mu demeyin ? olur.  PKK çok daha küçüklerini `Özgürlük Savaşçısı` diye takdim edip, savaştırıyor. Maalesef bu çocukcağız da o gün bir DHKP-C`li olarak gezi eylemlerine katılmak için oradaydı ve yaşanan çatışmalarda yaralandı yani Okmeydanındaki evinden 6 km ötede Taksim`e ekmek almaya gitmişti türünden masallarınızı kendinize saklayın.
Ha pekala bu çocuğun DHKP-C taraftarı olması ölmeyi haketmiş anlamına mı geliyor ? Elbette değil ama kimse de kusura bakmasın kardeşim dünyada henüz ZAİYATSIZ ÇATIŞMA diye bir şey de icat edilmedi. Çatışma varsa yaralı da olur ölen de.

Siz siz olun DEVLET`i istediğiniz gibi gelip gidip üstüne tüküreceğiniz, işeyeceğiniz, tekme atacağınız, saldıracağınız ama size hiç bir REFLEKS göstermeden duracak bir duvar gibi görmeyin.
Yok dünyada öyle bir devlet yok. Bırakın devleti, öyle bir nesne yada canlı türü dahi yok..
Nasıl ki siyasetle gelen siyasetle, fikirle gelen fikirle karşılanıyor ? şiddetle gelen de şiddetle karşılanacaktır. Kural budur.

Şimdi ! eğer yüreğiniz varsa ve yetiyorsa elinizi vicdanınızın üstüne koyup da cevaplayın ; 15 yasında ve rüştünü henüz ispatlamamış, kanı fikir fikir kaynayan ve heryere evrilip çevrilmeye müsait bir çocuğun yüzüne bir kızıl maske takip, eline molotof kokteylini, sapanları verip çatışma alanlarına salanlar var ya ? Sakin BERKİN`in gerçek katili onlar olmasın ?

BERKİN TİCARETİ yapanlar bu sorum direkt size ;
Siz kendi çocuğunuzun yüzüne maske takip, eline molotof verip çatışmalara salarmısınız ?
Yahut çocuğunuza birilerinin bunu yapmasına razı gelirmisiniz ?
Siyasette demokratik yol ve yöntemler yerine şiddeti tercih ettiğinizde daha nice çocuklar ölecek bunu hesap etmekten acizmisiniz ?

Öyle yalandan Diren şurası Diren burası yandı şeysimin ağızı türünden tweetlerle, pörsümüş söylemlerinizle hayatlarını söndürdüğünüz gencecik çocukların bedenleri üzerinden siyaset yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz ?

Evet, 15 yaşında bir çocuktan VATAN HAİNİ çıkmaz.
Çünkü aklı siyasetin S`sine yetsede geride hala 25 harfi vardır siyaset alfabesinin ama ÇATIŞMADA yeralmışsa -ki Berkin almıştır- artık o da hepimizden biridir. Ölür yada öldürür.

Şimdi bir başka yüzü meselenin,
Şimdi bütün ANNE-BABALAR size bir şey sormak istiyorum ;
İçinizden BERKİN`in annesi ve babasının yaptığını yapabilecek kaç kişi var ?
Çocuğunuzu kaybetmişsiniz ve hemen o gün ! ilk bir kaç saat içerisinde ! BÜTÜN TV KANALLARINI DOLAŞIP, PROGRAMLARA KONUK OLUYORSUNUZ ? bütün gazetelere tek tek özenle inciler diziyorsunuz ? ÇOCUĞUNUZU KAYBETTİĞİNİZ GÜN -hepsi aklı başında- 50 TANE SİYASİ DEMEÇ VERİYORSUNUZ ?
İçinizden buna gücü yada kalbi yetecek birileri var mı ?

Örgütçüler, anne babalar, kışkırtıcı medya mensupları o çocuğu ELBİRLİĞİYLE yedikleri yetmiyor gibi kaç yıldır ağızlarında sakız gibi çiğneyip kirli siyasetlerine malzeme yapıyorlar.

Son sözüm -devamlı müşterilerimden- CAN DÜNDAR`a ;
Sen kendine yeni Berkinler arayıp, gecekondu mahallesinin fakir çocuklarını sokağa çağıran tweetleri atmaya devam ederken yakışıklı oğlun Ege bir ihtimal Ayşe Armanlarla Dubai`de bir barda nargilelesini köpürtüyordu doğru mu ?

Lanet olsun size de siyasetinize de..

Sonra, derdiniz hakikaten "çocuk" ise ;
Politikayla, partilerle, ideolojilerle hic bir alakalari yokken katledilen cocuklari yazsaniza ? 
Mesela PKK bombasıyla havaya uçurulan 10 aylık Mustafa Bedirhan`ı niçin yazmazsınız ? Bağcılarda molotof kokteyli atılarak yakılan belediye otobüsünde hayatını kaybeden lise son sınıf öğrencisi Serap Eser`i ?
Silvan`daki evinden sebze almak için çıkan 6. sınıf öğrencisi 13 yasındaki Fırat Simpil`i yazsanıza !
Bismil`de PKK roketatarıyla kafası uçurulan 9 yasındaki Elif Şimşek`i yazsanıza ?
Çınar`da 4 ton bombayla havaya uçurulan 5 yasındaki Hüseyin Utku Gülbahar ?
Niçin yazmıyorsunuz ? Katiller mi tanıdık çıkıyor ?
13 Mart 2016 günü Kızılay Güvenparkda canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 6 aylık hamile Songül Yılmaz'ın karnındaki bebeği ?

16 yasındaki Yasin Börü’yü yine yaşdaşı Eren Bülbül`ü saymıyorum bile !
Bilgehan Şapkacı, Viyan Kanat, Ceylin Naz Aydın, Mevlüde İrem Çiftçi ve bir yaşındaki Ecrin Açıkgöz..,
Yazsanıza...
Kalemimiz tükeniyor bizim yazmaktan...
Yazsan..
Yaz....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Edizer 3 yıl önce

EyvAllah üstad

Avatar
Fatih kurt 3 yıl önce

Harika bir tespit dilinize sağlık mehmet bey.

Avatar
Ahmet Kadir 3 yıl önce

Tebrikler tesbitleriniz harika.

Avatar
Latif erdoğan 3 yıl önce

Bütün mesela bu