Dünya Temizlik Gününde çevreci etkinlik

Kahramanmaraş 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kuzey Çevre Yolu başta olmak üzere kentin ormanlarla çevrili birçok noktasında bir araya gelen gönüllüler ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüzlerce torba atık topladı.

Dünya Temizlik Gününde çevreci etkinlik

Let’s Do It! Türkiye, Siyamder ve Gençlik Meclisi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, ormanlık araziden toplanan atıklar geri dönüşümleri için Kürtül Katı Atık Bertaraf tesislerine sevk edildi. Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Duyarlılıkları için sivil toplum kuruluşlarımıza, katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Çevre bilinci arttıkça kirlilik azalacaktır, doğa korunacaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında atıkların uygun şekilde depolanması çağrısında bulunan Başkan Güngör, “Doğa Allah'ın bize bıraktığı bir miras. Bunu korumak zorundayız. Çünkü eğer çevreyi korumazsak, gelecek nesillere çok büyük bir yük bırakmış oluyoruz. Bu bilinci oluşturarak, atıkların geri dönüşümünü sağlamak zorundayız. Bir atığın doğru şekilde depolanması ve geri dönüştürülmesi ciddi bir tasarruf sağlayarak, doğanın yükünü hafifletiyor. Tüm hemşehrilerimi atık konusunda azami bir hassasiyete davet ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.