Akdeniz Üniversitesinde tarımsal eğitim ve öğretimin 177. yıl dönümü kutlandı

Akdeniz Üniversitesinde tarımsal eğitim ve öğretimin 177. yıl dönümü kutlandı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Antalya Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle "Türkiye'de tarımsal eğitim ve öğretimin 177. yıl dönümü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Dekanlık binasında düzenlenen programa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Türkiye Reefer Müdürü Selin Genç ve ziraat mühendisleri katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Tören Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlik, dekanlık binasında yapılan konferansla devam etti.

Dekan Erkan, buradaki konuşmasında, tarımın önemine dikkati çekerek "İnsan yaşamının sürdürülebilmesi için gerekli olan tarımsal ürünlerin üretilmesi ve bunların güvenli bir şekilde tüketicilere ulaştırılabilmesi, tüm ülkeler için stratejik bir öneme sahiptir." dedi.

Hızlı nüfus artışına karşın tarımın önündeki sorunları anlatan Erkan, şöyle devam etti:

"Gelecekte tarımsal üretimi tehdit edecek olumsuz şartlarda, artan dünya nüfusunu besleyebilmek ve küresel rekabette öne geçebilmek için modern üretim teknikleri ve akıllı tarım uygulamalarının da kullanılması zorunlu hale gelecektir. Bu noktada dünyada ve ülkemizde tarımsal üretimi yönlendiren ziraat mühendisleri aktiftir."

Selin Genç ise Rusya- Ukrayna savaşının yaş meyve- sebze ticareti ve lojistik sektörüne etkilerine değindi.

Program sonunda, meslek hayatının 30. yılını tamamlayanlara plaket verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.