İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji'nin Türkiye'yi temsil eden Veritas Robotics takımı, VEX Robotics Almanya turnuvasında şampiyon oldu.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın En Büyük Robotik Yarışması" olarak giren VEX Robotics yarışmasının Almanya Turnuvası Spin Up temasıyla gerçekleştirilen turnuva Stuttgart VDI House'ta düzenlendi.

Turnuvada Türkiye'yi temsil eden Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü 86840C numaralı Veritas Robotics takımı, şampiyonluğu kazandı. Doğa Koleji Ankara Çayyolu kampüsü 86840B numaralı NEO Robotics takımı ise yarı final oynama başarısı gösterdi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Doğa Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdürü Enis Eryaman, turnuva ve yarışmalarda önceliklerinin öğrencilerin kazanımları olduğunu bildirdi.

Eryaman, "Öğrencilerimiz turnuvalar ile problem çözme, mühendislik, takım çalışması, iş birliği, analitik ve inovatif düşünme becerilerini geliştiriyorlar. Turnuvalarda aldığımız bu şampiyonluklardan dolayı gururluyuz. Ülkemiz adına da önemli bir başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi, takımlarımızı tebrik eder, bu başarıda emeği geçen tüm mentor öğretmenlerimize teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.