İstiklal Üniversitesi Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İçin 415 Dekar Arazi Tahsis Edildi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörlüğü, Elbistan’da bulunan akademik ve idari birimlerinin kullanımına sunmak amacıyla 415 dekar arazi tahsisi sağladı.

İstiklal Üniversitesi Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İçin 415 Dekar Arazi Tahsis Edildi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü, merkez Karacasu Kampüsü’nün ardından, Elbistan ilçesinde de 415 dekar arazi tahsisi gerçekleştirdi. Bu bağlamda yapılan girişimler neticesinde, Elbistan Kalealtı Mahallesi 456 parselde bulunan mera statüsündeki 214 bin 256 metrekarelik arazi ile mülkiyeti Milli Emlak’ta bulunan 628 parsel numaralı taşınmazın 200 bin 431 metrekarelik kısmı İstiklal Üniversitesi’ne tahsis edildi.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerin tamamlandığını belirterek, Elbistan ilçesinde 415 dekar arazinin KİÜ’ye tahsis edildiğini söyledi. Bu alanda öncelikli olarak Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kurulacağını belirten Prof. Dr. Özgül, şöyle konuştu:

“Bilindiği üzere üniversitemizin merkez kampüsü için Karacasu Kampüsü’nün devrini sağlamıştık. Şimdi de Elbistan ilçemizde 415 dekar arazi, KİÜ’ye tahsis edildi. Bu alanda öncelikli olarak Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu kuracağız. Öncelikle ifade etmeliyim ki bu alan kampüs yerimizin gelişimi için oldukça elverişli. Öğrenci ve personelimizin kolayca ulaşabileceği uygun bir mesafede. Ayrıca Elbistan Devlet Hastanesi’ne de yakın bir konumda. Dolayısıyla bu durum, önceliğimiz olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için de önemli. Diğer yandan arazi zemini bina yapımı için uygun nitelikte. Ben bu tahsisin üniversitemiz ve Elbistan ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda bu kampüsümüzün inşaasına da başlayacağımızı ümit ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.