KSÜ Öğrencileri BAYKAR TEKNOLOJİ’de Mühendislik Eğitimi Stajlarını Tamamladılar

KSÜ Öğrencileri BAYKAR TEKNOLOJİ’de Mühendislik Eğitimi Stajlarını Tamamladılar

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayan Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajı kapsamında, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Rumeysa Donbaloğlu, Alperen Keçe, Burhanettin Gönendi ve Mehmet Ali Ahmet Okay, 2022 Bahar Yarıyılının tamamını Uygulamalı Mühendislik Eğitimlerini yapmak üzere Türkiye’nin ilk mili insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracını (SİHA) geliştiren BAYKAR TEKNOLOJİ’de geçirdiler.

3 buçuk aylık süreçte, BAYKAR bünyesinde devam eden bazı projelerin tasarım, montaj, kalite kontrollerinde aktif olarak görev alan üniversitemiz öğrencileri Uygulamalı Mühendislik Eğitimi stajlarını başarıyla tamamladı. Başarılı staj döneminin ardından BAYKAR TEKNOLOJİ’ iş başvurusunda bulunan öğrencilerimizin mülakat süreçleri ise devam ediyor.

Öğrencilerimiz Uygulamalı Mühendislik Eğitimi staj sürecinde BAYKAR TEKNOLOJİ’de edindikleri deneyimler ve kazanımlar hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazı Can’ı makamında ziyaret ettiler.

Gizliliğe riayet ederek, görev aldıkları projelerde problem olarak belirlenen konularda çeşitli mühendislik programlarını kullanarak (Ansysy, Catia, Invertor, Solidworks) iyileştirme çalışmaları yapan KSÜ öğrencilerinin bu iyileştirmeleri üretime dönüşmüş ve firma bünyesinde aktif olarak kullanılmaktadır.

Başarılı bir Uygulamalı Mühendislik Eğitim stajı geçiren öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can “Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin hem sektör hem de öğrencilerimiz için önemli kazanımlar sağladığını görmekten dolayı çok mutluyuz. Bu dönem Uygulamalı Mühendislik Eğitimi stajlarını yaparak dönen öğrencilerimizin birçoğuna, staj yaptıkları firmalar tarafından iş teklifinde bulunmuştur. Mühendislik açısından ülkemizin gözbebeği kurumlarından olan BAYKAR TEKNOLOJİ’de başarıyla staj yaparak dönen öğrencilerimizin heyecanlarını ve kazanımlarını görmekten dolayı çok mutluyum. Uygulamalı Mühendislik Eğitimi programı ile öğrencilerimiz mezun olmadan önce sanayide önemli tecrübe kazanmakta, sanayicilerimiz ise 3 buçuk aylık süreçte öğrencinin performansını, iş ahlakını ve gayretini değerlendirme fırsatı yakalamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşBaykar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.