KSÜ’de Bölgenin En İyi Ses Kayıt Stüdyosu Kuruldu

KSÜ’de Bölgenin En İyi Ses Kayıt Stüdyosu Kuruldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) bölgenin son teknolojiyle donatılmış en iyi ses kayıt stüdyosu kuruldu.

Radyo KSÜ Genel Koordinatörü, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Alper Şakalar’ın yürütücülüğünü yaptığı “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin Görünürlük ve Tanıtım Uygulamalarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında kurulan ses kayıt stüdyosu, Radyo KSÜ bünyesinde faaliyet gösterecek.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can da konuyla ilgili bilgi almak ve yerinde incelemeler yapmak üzere Radyo KSÜ’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada yaptığı açıklamada Rektör Can, “Kurulan stüdyo ile üniversitemizin ilgili alandaki ihtiyaçları en kaliteli bir şekilde karşılanmış olacak. Stüdyomuz aynı zamanda şehrimize ve bölgemize de hizmet verecek. Üniversitemize ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.” dedi

Doç. Dr. Günsu Yılma Şakalar’ın Proje Danışmanı, Öğr. Gör. Dr. Alper Şakalar’ın Proje Yürütücüsü, Öğr. Gör. Emine ALTINTAŞ ve Öğr. Gör. Çağrı ÖZTÜRK’ün Proje Araştırmacıları olarak yer aldığı 748.710,00 TL’lik “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin Görünürlük ve Tanıtım Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi” ile KSÜ’nün görünürlük ve tanıtım uygulamalarının geliştirilmesiyle birlikte, şehrin çeşitli kurum ve kuruluşlarının gereksinimlerini karşılayacak şekilde hizmet verilmesi de amaçlanıyor.

En son teknolojik ses kayıt cihazlarının yer aldığı ses kayıt stüdyosuyla verilebilecek hizmetler arasında somut olmayan kültürel mirasımız olan türkülerin kaydı, çeşitli tür ve formlardaki eserlerin albüm kayıtları, seslendirmeler (özel gereksinimli bireyler için sesli kitap, program vb.), reklam, tanıtım vb. faaliyetlerin seslerinin kaydı, işlenmesi ve son kullanıcıya göre düzenlenmesi yer alıyor.

Proje bu alanlarda KSÜ’nün şehre hizmetleri noktasında önemli yer teşkil ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.