MHP’li Aycan, “Acil olarak hiçbir fakülteye ihtiyacımız yoktur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, üniversite giriş sınavı hakkında yaptığı açıklamasında; “Acil olarak hiçbir fakülteye ihtiyacımız yoktur” dedi.

MHP’li Aycan, “Acil olarak hiçbir fakülteye ihtiyacımız yoktur”

Aycan, “Üniversite giriş sınavının yaklaştığı bugünlerde yeni fakülteler açılmaya devam etmektedir. Fakülte açılmaları ihtiyaç planlamasına göre olmalıdır. Gerçekten ihtiyaç varsa da altyapısı ve öğretim üyesi kadrosu tamamlandıktan sonra öğrenci alınmalıdır. Okulların kontenjanları da insan gücü ihtiyacına göre belirlenmelidir. Özellikle vakıf üniversitelerinin fakülte açma başvuruları iyi değerlendirilmelidir. En çok tercih edildiği için tıp ve hukuk fakültesi açılmak istenmektedir. Bunun sonucunda da fakülte sayıları çok ciddi bir şekilde artmıştır. Altyapısı olmayan fakültelere aşırı kontenjan verilmektedir. Tüm bu girişimler eğitim kalitesini düşürmektedir. Acil olarak hiçbir fakülteye ihtiyacımız yoktur. Bu nedenle mezun sayısını artırmaktan çok kaliteye ve nitelikli mezuna ihtiyacımız olduğu bilinerek hareket edilmelidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.