Rektör Can, Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Değerlendirme Toplantısına Katıldı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen ‘Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Değerlendirme Toplantısı’ Gölbaşı Vilayetler Evinde gerçekleştirildi.

Rektör Can, Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Ankara Vilayetler Evi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı üst düzey yöneticileri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversite rektörleri ve üniversitelerin Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu afetlerle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Afet konusunda koordinasyonu yüksek bir yönetim ortaya koymaya gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Soylu, yeni toplanma alanları oluşturulduğunu hatırlattı.

Afetin bir fırsat olmadığını ancak afet sonrası yapılacakların ise bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör ve asayiş meseleleriyle ilgilenilirken afet konusunun da kenara konulacak bir husus olmadığını vurguladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer de 43 üniversitede 45 araştırma ve uygulama merkezinin bulunduğunu, bunun da bir zenginlik olduğunu söyledi.

Birden çok afetin aynı anda yaşandığı bir coğrafyada bulunulduğunu ifade eden Sezer, iklim değişikliğiyle hortum, fırtına ve orman yangınlarıyla karşı karşıya kalındığını vurguladı.

Toplantıda Üniversitelerin Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri yöneticileri de sunum gerçekleştirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.