ANTALYA (AA) - Batı Akdenizli ihracatçılar, 17-20 Eylül tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek, World Food Moscow Fuarı'na katılacak.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın kriz öncesinde bölgeden en fazla ihracat yapılan ülke olduğunu hatırlattı.

2014 yılında Batı Akdeniz'den Rusya'ya 345 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirten Bahar, "Krizle birlikte siyasi ilişkiler gibi ticari ilişkilerde de aksama yaşandı. İlişkilerin normale dönmesinin ardından Rusya'ya olan ihracatımız yeniden artmaya başladı. Geride kalan 8 aylık dönemde Rusya'ya yüzde 140 oranında artışla 76 milyon 716 bin 551 dolar ihracat gerçekleştirdik." dedi.

Moskova'da düzenlenecek World Food Moscow Fuarı'nın Batı Akdeniz ihracatı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Bahar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rakamların da ifade ettiği gibi Rusya'ya olan ihracatımız her geçen gün ciddi oranda artıyor. Bu nedenle World Food Moscow Fuarı'na büyük önem veriyoruz. Fuarda bölgemizin yaş meyve sebze ürünlerinin yanı sıra tüm gıda ürünlerinin tanıtımını yapacağız. Bölgemiz adına önemli iş görüşmelerinin yanı sıra Rusya devlet yetkilileri ile üst düzey görüşmeler de gerçekleştireceğiz. Bu fuar Rusya'nın komşu ülkelerine olan ihracatımız açısında da önemli."

Yıl sonunda Rusya'ya ihracatın 100 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini de ifade eden Bahar, Rusya'ya olan ihracatta asıl artışın 2019 yılında gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.