Ege Yapı, 7 yeni projeyle 7 milyar TL'lik yatırım yapacak

- Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı:- "Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şu anda Üsküdar'da ModernYaka, Fatih'te Cer Loft ve İzmir Urla'da Kekliktepe projelerimiz sürüyor"

Ege Yapı, 7 yeni projeyle 7 milyar TL'lik yatırım yapacak

İSTANBUL (AA) - Ege Yapı, 2 yıl içerisinde 7 yeni proje hayata geçirecek ve 7 milyar TL'lik yatırım yapacak.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, düzenlenen basın toplantısında şirketin 2023 hedeflerini ve yeni projelerini paylaştı.

Konut sektörünün gücü ve canlılığından bahseden Kabadayı, 2022'nin yaklaşık 1,5 milyon adetlik konut satışıyla kapatıldığını, satışların tüm olumsuzluklara rağmen önceki yılla paralel gerçekleştiğini anlattı.

Kabadayı, Türkiye'de konuta ihtiyacın her zaman olacağını ve gayrimenkule yönelik güçlü talebin süreceğini kaydederek, bu yıl da en az 1,5 milyon adet satış beklediklerini, bu rakamın Yeni Evim kampanyasının katkısıyla 1,6 milyon adede çıkabileceğini söyledi.

Sıfır konut satışlarının toplam içerisindeki payının 2022'de yüzde 20'lerde gerçekleştiğini anımsatan Kabadayı, sektörün sağlıklı büyümesi için bu rakamın yüzde 50'lere çıkması gerektiğini, kampanyaların bu oranı 2023'te artıracağını vurguladı.

Kabadayı, vatandaşlık hakkı kazanmak için alt sınırın 400 bin dolara çıkması sonrası yabancıya konut satışlarındaki artış ivmesinin durduğunu ifade ederek, geçen yıl Rusların konut satışlarını artırdığını ancak onların ev için ödediği ortalama rakamların 150 bin dolarlarda olduğunu bildirdi.

- "7 yeni projeye başlıyoruz"

İnanç Kabadayı, Ege Yapı'nın yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şu anda Üsküdar'da ModernYaka, Fatih'te Cer Loft, İzmir Urla'da Kekliktepe projelerinin sürdüğünü söyledi.

Bu projelere ek olarak 7 yeni proje için çalışmalara başladıklarını dile getiren Kabadayı, İstanbul'da Çekmeköy, Hasköy, Şile ve Bahçeşehir; İzmir'de Alsancak, Dikili ve Urla projeleri için yatırıma başlayacaklarını vurguladı.

Kabadayı, "2023 yılında yatırımlarımıza her zamanki kararlılığımızla devam edeceğiz. İstihdamı sürdüreceğiz. Bu sene 250 ve üzeri yeni istihdam sağlama hedefimiz var. Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Yüksek moral ve motivasyonla büyüme yatırımlarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Dünyada ve bölgede yaşanan değişimleri rasyonel biçimde analiz ettiklerini, güçlü finansal altyapı ve son teknolojik gelişmelerle uyumlu olan mühendislik çözümleri sayesinde sektördeki faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerini anlatan Kabadayı, "Gelecek iki yıl içinde, toplam 7 yeni projeyle 7 milyar TL değerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz. Geçen yıl başladığımız 3 projeyle birlikte yatırım değeri 11 milyar TL'ye ulaşıyor." yorumunu yaptı.

Kabadayı, yeni başlayacakları 7 projede 990 konut ve 3 otel bulunacağını söyledi.

- "Dönüştürülebilirlik ve enerji verimliliği odağımızda"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, sektörü bekleyen fırsatlara ve risklere değindiği konuşmasında konut fiyatlarını artıran unsurlara ve yeni konut finansmanı modelinin etkilerine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Yeni Evim kampanyasının sıfır konut satışını artıracağını, tüketiciye uzun vadeli ve uygun taksitli konut kredisi sunduğunu, sektörde satışlara ivme kazandıracağını dile getiren Kabadayı, bu ivmenin gerçekleşmesiyle ipotekli satışların da artacağını vurguladı.

Gayrimenkul sektöründeki yeni trendlerden bahseden Kabadayı, bir konut inşa ederken dönüştürülebilirlik gibi alanlarda ne tür farklılıklar yapabileceklerine ve enerji verimliliğini nasıl üst düzey kullanabileceklerine kafa yorduklarını ve bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

- "The Superior Living" projesiyle otel konforunda rezidans imkanı

İnanç Kabadayı, paylaşım ekonomisinin, neredeyse her sektörün gündemi haline gelmeye başladığını belirterek, paylaşım ekonomisini destekleyen gayrimenkul projelerinin sektörde daha fazla öne çıkacağını söyledi.

Değişen ve gelişen şehir ve iş hayatının ihtiyaçlarına uyumlu projeler geliştirmeye azami özen gösterdiklerini aktaran Kabadayı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hem yatırımcısına zahmetsiz bir yatırım dönüşü sağlayan hem de konaklayanlar için ev konforunda otel hizmeti sunan markamız The Superior Living, işte bu motivasyonla ortaya çıktı. 'Serviced Apartments' hizmeti veren markamız The Superior Living ile 2022'de BatıŞehir'de hizmet vermeye başladık. Bu yıl içinde de Kağıthane'de iki lokasyonda daha The Superior Living markasıyla hizmet vereceğiz. Otel konseptinde otelin tüm imkanlarını içerisinde barındıran bir rezidans konsepti. Bunu yatırım amaçlı da kullanabiliyorsunuz. Dünyada benzer örnekleri var. Türkiye'deki ilk örneklerden."

Kabadayı, gayrimenkul ile ilgili oluşturdukları bu yeni markada mayısta 400 üniteye ulaşmış olacaklarını kaydederek, ilk planda Türkiye'de büyütmeyi, sonrasında global pazara açmayı düşündüklerini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.