İncir Sektörü değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü incir sektörü ile ilgili bir basın bülteni yayınladı.

İncir Sektörü değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Basın bülteninde, ‘İlimizde Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerine bağlı bazı mahallelerde yetiştiriciliği yapılan İncir meyvesine ilişkin yetiştiricilik ve diğer alanlarda yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yrd. Ali Rahmi KAYA, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdür Yrd. Özkan ALTUN, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim KARGI, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail KIRAÇ, Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konu uzmanı teknik personeller, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ve üreticilerin katılımlarıyla İncir yetiştiricilerine yönelik teorik ve uygulamalı olarak eğitim verildikten sonra, Onikişubat İlçesine bağlı Cüceli Mahallesinde toplantı gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ’ın yapmış olduğu konuşmaların ardından Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Remzi UĞUR, İncir Seleksiyon Islahı konusunda sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konu uzmanı personelleri Aytekin BELGE, Eşref TUTMUŞ ve Ramazan KONAK tarafından İncir Yetiştiriciliği, İncir Hastalık ve Zararlıları ile Meyve Kurutma, Muhafaza ve Depolama konularında teknik bilgiler aktarıldı. Karşılıklı soru ve cevap şeklinde geçen toplantının ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ tarafından sektöre ilişkin değerlendirmeler yapılarak toplantı sonlandırıldı.’ Denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.