‘İstanbul Jewelry Show’ da Kahramanmaraş rüzgarı esti

“Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında, 7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen, “İstanbul Jewelry Show” İstanbul Mücevher, Saat ve Malzemeleri Fuarına stant kurularak katılım sağlandı.

‘İstanbul Jewelry Show’ da Kahramanmaraş rüzgarı esti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ortaklığı ile yürütülen “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında, 7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen, “İstanbul Jewelry Show” İstanbul Mücevher, Saat ve Malzemeleri Fuarına stant kurularak katılım sağlandı.

Fuara Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni temsilen, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Küçükönder, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Alaaddin Gündeş, projenin Operasyon Koordinasyon Birimi üyesi Öğretim Görevlisi Hakan Özger, Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Mustafa Söyler, Öğretim Görevlisi Ahmet Baltacı ve Tekniker Necati Özkan yer aldı.

Üniversite bünyesinde hizmet veren “Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi” tarafından yapılan tasarımların, üretilen ürünlerin ve sunulan hizmetlerin tanıtımının yapıldığı fuar standında, ziyarete gelen yerli ve yabancı sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunuldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Rekabetçi Sektörler Programı içerisinde desteklenen, Haziran 2020 tarihinde başlayıp Aralık 2022’de tamamlanması planlanan, 3,5 milyon Euro bütçeli “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında, fuar katılımı dışında, Üniversitemiz içerisinde yer alan “Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezinin kapasitesinin geliştirilmesi, Kahramanmaraş Altın Şehir içerisine, uluslararası akredite olacak Gemoloji Laboratuvarı ve Darphane onaylı olacak Ayarevi kurulması, eğiticilerin eğitimi, KOBİ’lere eğitim, danışmanlık ve mentörlük yapılması gibi, Kahramanmaraş’ı altın ve mücevher imalatı ve ihracatında üst sıralara taşıyacak birçok nitelikli faaliyet bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.