KAĞIT SEKTÖRÜ 1 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Son yıllardaki küresel ekonomik etkiler birçok sektörü küçültürken Türkiye’de kâğıt geri dönüşüm sanayii kendi alanında liderliğe koşuyor.

KAĞIT SEKTÖRÜ 1 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Sektör hakkında bilgi vermek için medya ile bir araya gelen Atık Kâğıt ve Geri Dönüşümcüler Derneği (AGED) Başkanı Mustafa Saral, “Türkiye’de birçok sektör küçülürken biz hızla büyümeye devam ediyoruz. Son açılan fabrikalarla birlikte Türkiye’de bir milyon kişiye istihdam sağlar hale geldik” dedi.Türkiye’de birçok letme küçülürken kâğıt sektörünün yüzde 7 civarında büyüdüğünü belirten Saral, “Biz yeni yatırımlarla büyümemizi sürdüreceğiz ve ülkemize olan katkımızı artıracağız. Büyüyen her sektör, ham madde ihtiyacı duyar. Biz ham madde ihtiyacımızın yüzde 80’ini iç piyasada toplanan hurda kâğıttan karşılıyoruz. Geri kalan yüzde 20’sini ithal ediyoruz. Sektör büyüdükçe ham madde ihtiyacı da artıyor. Biz daha çok istihdam sağlamak için ve ülkemizi bu alanda dünya lideri yapmak için ihtiyacımız olan ham maddeyi nereden karşılayacağız?” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.