İSTANBUL (AA) - Karma Grup, International Featured Standarts'ın (IFS) Türkiye partneri; eğitim sağlayıcısı ve pathway partneri oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gıda ve kimya endüstrisinde eğitim, denetim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup, Türkiye’nin IFS onaylı eğitim sağlayıcı ve pathway partneri oldu. Dünya çapında kabul görmüş gıda, ürün ve hizmet standartları bütünü IFS Avrupa’da ve Avrupa dışında Carrefour, Metro, Rewe, Lidl gibi daha birçok perakendeci tarafından kabul görüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı, bu yeni gelişme ile ilgili olarak, sektöre yönelik spesifik eğitimlerde IFS ‘in global gücü ile ilerleyeceklerini bildirdi.

IFS firmalarının gıda güvenliği kültürünün sürdürülebilir olmasını önemsediğini belirten Bahçekapılı, "Global pazarda belgelendirme zorunluluğunu değil firmaların gelişimini ve sürdürülebilir yönetim sistemlerinin kurulmasını heder alıyor. Güvenli üretim ve ticarette sürekliliği önceliyor. Bu nedenle yollarımızı IFS ile birleştirdik. Ülkemiz gıda endüstrisinde butik üretim yapan, teknolojiyi takip eden işletmelerimiz için IFS uygulamaları yön verici olacak, IFS endüstride güvenli gıda üretimini destekleyecektir." ifadelerini kullandı.

- IFS Türkiye Temsilcisi Atandı

Bahçekapılı, IFS, Uluslararası Özellikli Standardının Türkiye’de faaliyetlerine hız verdiğini aktardı ve IFS'nin Türkiye’de yürüttüğü çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

“IFS, gıda ve gıda dışı endüstriler ile lojistik sektöründe fark yaratmaya, güvenilir ticarette üreticilerin gelişimlerine katkı sağlayan çözümler sunuyor. Eğitim ve danışmanlık için izlediği yolun, sertifkasyon sürecinden bağımsız yürütülmesine özen gösteriyor. Çok yakın bir gelişme olarak Türkiye yapılanmasında değişikliğe gitti ve IFS Türkiye temsilcisi atandı. Karma Grup olarak İstanbul Teknik Üniversitesinde 28-29 Kasım'da gerçekleştireceğimiz Kalite ve ürün Deneyimi Seminerinde IFS Türkiye Temsilcisi Ezgi Dedebaş Uğur da yer alacak.

IFS Türkiye temsilcisi katılımcılarımızla buluşacak, GFSI, Avrupa Birliği mevzuatında kalite kültürü, gıda, ürün güvenliği kültürü başlıklarında uluslararası yaklaşımı paylaşacak. Karma Grup olarak 2023 yılı hedeflerimiz arasında Türk üreticilere IFS standartları ile ilgili gerekli desteği vermek yer alıyor. Böylece birçok üreticinin ve perakendecinin beklentilerini karşılamaları yolunda ilerleme sağlamalarına destek olacağız."