ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında saat 19.00'da başlayacak 17 günlük tam kapanma öncesinde şehir dışına çıkmak isteyenler, otogar ve kara yollarında yoğunluk oluşturdu.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında saat 19.00'dan 17 Mayıs pazartesi günü 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi hem kentten ayrılan hem de bölgeye gelmek isteyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle otogar ve kara yollarında hareketlilik oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Merkez Otogarında kısıtlama öncesi kentten ayrılanlar maske, mesafe ve hijyen kuralları doğrultusunda otobüslere bindirildi.

Kentin ana caddelerinde ve otoyollarda yoğunluk oluştu.

- Mersin

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de de otogar ve kara yollarında hareketli dakikalar yaşandı.

Son zamanlardaki en hareketli günlerinden birini geçiren Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki (MEŞOT) sefer ve yolcu sayısındaki artış dikkati çekti.

Havadan görüntülenen terminalde yoğunluk gözlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, terminale giren ve çıkan otobüslerde koltuk doluluk oranları ile maske kullanımını kontrol etti.

Şehirlerarası yolcu otobüsleri ve araçların sıklıkla kullandığı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda da zaman zaman yoğunluk oluştu.

Polis ekipleri, hareketliliğin yaşandığı kara yollarındaki trafik akışında olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerini sürdürdü.

- Hatay

Hatay'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanacak "tam kapanma" öncesi şehir dışına çıkmak isteyenler otogar ve kara yollarında yoğunluğa neden oldu.

Antakya Otogarı, girişinde araç kuyrukları oluşurken yolcular maske, mesafe ve hijyen kuralları doğrultusunda otobüslere bindirildi.

Kent içi trafiğin yanı sıra Antakya-İskenderun kara yolunda da araç yoğunluğu oluştu.

Trafik yoğunluğunu azaltmak ve yolun ulaşıma kapanmaması için kavşaklarda trafik polisleri görev yaptı.

- Osmaniye

Osmaniye'de "tam kapanma" öncesi şehirlerarası otobüs terminali ve tren garı ile, Osmaniye-Gaziantep, Osmaniye-Adana kara yolları ve Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Osmaniye sınırları içinde kalan bölümde sakinlik gözlendi.

Kentin cadde ve sokaklarında ise hareketlilik yaşandı.