Adana'da 80 eczaneye evsel atık ilaç toplama kumbarası konuldu

ADANA (AA) - Seyhan Belediyesi ile Adana Eczacı Odası iş birliğinde ilçede 80 eczaneye evsel atık ilaç toplama kumbarası konuldu.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ile oda arasında, kullanılmayan, kullanım süresi geçmiş ilaçların...

Adana'da 80 eczaneye evsel atık ilaç toplama kumbarası konuldu

ADANA (AA) - Seyhan Belediyesi ile Adana Eczacı Odası iş birliğinde ilçede 80 eczaneye evsel atık ilaç toplama kumbarası konuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ile oda arasında, kullanılmayan, kullanım süresi geçmiş ilaçların toplanıp lisanslandırılmış tesislerde imha edilmesi konusunda iş birliğine gidildi.

İş birliği kapsamında, Adana Eczacı Odası ilçedeki 327 eczaneden 80'ini atık ilaç toplama noktası olarak belirledi.

Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, bu eczanelere 80 litre kapasiteli, ağzı kilitli ve sarı renkli evsel atık ilaç toplama kumbaraları teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, iş birliği kapsamında atık ilaçları toplayıp, imha edilmesini sağlayarak, halk sağlığı ve doğayı koruma konusunda önemli bir hizmeti yerine getireceklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.