ADANA (AA) - Adana'da bir restoranın ortakları arasında hisse satışı konusundaki anlaşmazlıktan çıktığı öne sürülen kavgada iki kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 2'si tutuklu 11 sanık hakkında devam eden davada, mahkeme, tutuklu bir sanığın tahliyesine, tutuksuz bir sanığın tutuklanmasına karar verdi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, haklarında 60 yıldan ikişer kez müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar K.D ve Ö.K ile tutuksuz sanıklar E.Ç, , A.E, E.S ve Ç.G ile sanık avukatları katıldı.

Olayın meydana geldiği restoranın sahiplerinden sanık E.Ç, savunmasında restoranın yüzde 50'sinin eski eşinin üzerine olduğunu, yüzde 50’sini de bir arkadaşı adına devraldığını belirtti.

Olay günü yanında bu arkadaşı, şoförü Ç.G ve bir başka kişi olduğu halde restorana gittiğini aktaran E.Ç, kendisine ateş edildiğini belirterek, öldürülmesi için kimseyi azmettirmediğini kaydetti.

Sanık K.D ise yargılanmaya konu olayla ilgili olarak maddi ve manevi olarak yıprandığını söyledi.

K.D, “Olay sonrasında kaçmamın nedeni ise polis tarafından eşim aranarak ve eve gelinerek ‘kocanı mafya arıyor, biz kendisini bulamazsak mafya bulup öldürecek’ demeleri üzerine kaçmıştım” dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz sanıklardan E.Ç.’nin de tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, K.D.’nin tutukluluğunun devamına, Ö.K’nin ise tahliyesine karar verdi. Heyet ayrıca, delil durumuna göre E.Ç.’nin tutuklanmasını da kararlaştırdı.

Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

-Olay

Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı'ndaki restoranın ortakları K.D. ve E.Ç. (39) arasında 11 Eylül 2017’de hisselerin devri konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çıktığı ileri sürülen silahlı kavgada, Murat Sultan (39) ile Orhan Koğa (35) olay yerinde hayatını kaybetmiş, 3 kişi yaralanmıştı.