Adana'da öğrenciler, sebze fidelerini toprakla buluşturdu

Adana'da öğrenciler, sebze fidelerini toprakla buluşturdu

ADANA (AA) - Adana'nın Sarıçam ilçesinde lise öğrencileri, uygulamalı eğitim için tahsis edilen araziye 4 bin sebze fidesi dikti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki 72 dönüm tarım alanı, öğrencilerin uygulamalı eğitimlerine ayrıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) öğrencileri, 4 bin marul, karnabahar ve lahana fidesini arazideki toprakla buluşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, uygulamayla tarımsal üretimi arttırmayı da hedeflediklerini belirtti.

Okul müdürü Zeynel Girente de öğrencilerin, toprağın ıslahından ürün hasadına kadar süreci uygulamalı olarak görme şansı bulduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.