Adana’da Türk ve Suriyeli kadınlara pastacı çırağı eğitimi verilecek

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi ile İsveç SKL-International işbirliğinde Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) kapsamında Türk ve Suriyeli kadınlara sertifikalı pastacı çırağı eğitimi verilecek mutfak atölyesi ve kafe açıldı.Büyükşehir...

Adana’da Türk ve Suriyeli kadınlara pastacı çırağı eğitimi verilecek

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi ile İsveç SKL-International işbirliğinde Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) kapsamında Türk ve Suriyeli kadınlara sertifikalı pastacı çırağı eğitimi verilecek mutfak atölyesi ve kafe açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, atölyede Türk ve Suriyeli kadın kursiyerlere verilecek eğitimle sosyal hayata uyum sağlamaları, üretime katkı koymaları desteklenecek. "Kadınlara kazandıran kafe" sloganıyla açılan, Meslek Edindirme Merkezi bünyesindeki kafede ise kadınlar, atölyede emeğiyle ürettikleri ürünleri satışa sunacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, tesislerin açılışı nedeniyle düzenlenene törende, iş hayatında da kadının erkekle aynı oranda yer alması gerektiğini belirtti.

Her zaman toplumsal cinsiyet eşitliğini savunduklarını belirten Karalar, “Avrupa’da çalışanların sayısal oranına baktığımızda kadınların çalışma hayatındaki yeri yüzde 50, yani eşit. Türkiye’de bu rakam yüzde 30’u hiç geçmedi, hatta günümüzde yüzde 27 dolayında. Bu açtığımız atölye ve kafe kadınlarımızın hem iş hayatına ilk adımları atmasını sağlıyoruz, hem de birlikteliklerine katkı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Karalar, kadınların üretmesini ve kazanmasını her zaman desteklediklerini ve bunun için projeler ürettiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından katılımcılar kurdele keserek atölye ve kafeyi hizmete açtı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.