Adana'daki cinayet davası

- Balık tutarken çıkan kavgada bir kişiyi bıçak ve sopalarla öldürdükleri, bir kişiyi de yaraladıkları iddia edilen 6'sı tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı - Tutuklu sanıklardan 3'ünün tahliyesine karar verildi

Adana'daki cinayet davası

ADANA (AA) - Adana'da balık tutarken çıkan kavgada bir kişiyi bıçak ve sopalarla öldürdükleri, bir kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen 6’sı tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Sedat A, Yasin A, İbrahim A, Muhammed A, S.A. (17) ve M.M.Y. (17) ile tutuksuz yargılanan Emre A, Abdurrahman S, Serhat Ç. ve Mahmut T. ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Hüseyin Fahri Temir'i öldürdüğü iddia edilen sanık Sedat A, öldürme kastıyla hareket etmediğini savunarak, olay nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu söyledi.

Olay günü arkadaşlarıyla balık tutmaya gittiklerini belirten sanık, Temir'in yanındaki B.S'nin kendilerine küfür etmesi üzerine kavga çıktığını öne sürdü.

Temir'in elindeki sopayla başına vurduğunu iddia eden sanık Sedat A, şunları anlattı:

"Bu esnada S.A. ölen şahsın elindeki sopayı alıp uzağa fırlattı. Bu kez elindeki bıçağı bize sallamaya başladı. Elimle başımı kapatarak kendimi korumaya çalışırken sağ el baş parmağımdan yaralandım. Şahsın elinden bıçağı aldım. Bana saldırmaya devam edince beni öldüreceğini sanıp bıçağı kendimi korumak için salladım. Maktule kaç kez değdiğini hatırlamıyorum. Bıçağı sallamamdan sonra şahıs yere düştü. Biz de kaçtık. Öldürme kastıyla hareket etmedim. Pişmanım, öldüğü için de çok üzgünüm."

Diğer sanıklar, haklarındaki suçlamayı kabul etmeyip öldürme olayına karışmadıklarını savundu.

Olayda yaralanan B.S. ise sanıklardan şikayetçi olarak, "Sanıklar yalan söylüyor. Kendilerine sırtımız dönükken bize saldırdılar. Sırtımdan bıçakla vurdular. Aldığım darbenin etkisiyle bayılmışım. Benim ve ölen arkadaşımın küfür etmesi, saldırması söz konusu değildir. Bize neden saldırdıklarını bilmiyorum." beyanında bulundu.

Maktulün eşi Selver Temir de eşinin küfür edecek birisi olmadığını belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Sedat A, Yasin A. ve S.A'nın tutukluluk halinin devamına, İbrahim A, Muhammed A. ve M.M.Y'nin tahliyesine karar verdi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Merkez Çukurova ilçesi Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü'nde 29 Aralık 2017'de çıkan kavgada Temir'in (39) öldürülmesi, arkadaşı B.S'nin yaralanmasıyla ilgili 10 sanık hakkında "kasten öldürme ve silahla kasten yaralama" suçlarından dava açılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
AdanaDava
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.