Adana'daki FETÖ/PDY davası

- Örgütün "Seyhan eyalet muhasebecisi" olduğu iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı

Adana'daki FETÖ/PDY davası

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan, örgütün "Seyhan eyalet muhasebecisi" olduğu iddia edilen sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık F.B. ve avukatı katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunma yapması istenen sanık F.B, suçlamaları kabul etmedi.

Sanık F.B, "FETÖ/PDY üyesi değilim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.O. ise Seyhan'da 2012-2015 yıllarında "küçük bölgeci" olarak görev yaptığını belirtti.

"Küçük bölgeci, esnafa sohbet verir ve evlerden sorumludur." diyen A.O, "Sanık F.B. Seyhan eyaletinin muhasebecisidir. Bu şahıs eyaletçiye bağlı olarak görev yapar. Esnaftan himmet adı altında toplanan parayı, eyaletçi hangi emri verirse, muhasebeci de ilgili yere aktarırdı. Yapıya ait evlerin ihtiyaçları olan paralar esnaftan gelen bu kaynak üzerinden ödenirdi." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı ise sanık hakkındaki mevcut delil durumu ve bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olacağı hususları dikkate alınarak F.B'nin mevcut halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de sanık F.B'nin mevcut halinin devamını kararlaştırarak, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.