Afrika'dan okumak için geldiği Türkiye'de depremzedelerin yardımına koşuyor

- Fildişi Sahili'nden üniversite eğitimi için gelen Abdoul Bassıt Sana:- "Sosyal medya üzerinden Türk Kızılaya ulaştım ve gönüllü olmak için başvurdum. 2 gün sonra kayıt onaylandı ve o günden bu yana deprem bölgesinde depremzedeler için yardım faaliyetlerine destek veriyorum"

Afrika'dan okumak için geldiği Türkiye'de depremzedelerin yardımına koşuyor

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ / SALİM TAŞ - Üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen Afrikalı 23 yaşındaki Abdoul Bassıt Sana, Kahramanmaraş'ta yakalandığı depremlerin ardından Türk Kızılaya gönüllü katılarak afetzedelerin yardımına koşuyor.

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde doğan Sana, yaklaşık 6 ay önce Türkiye'ye gelerek Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitim almaya başladı.

Sana, eğitim için geldiği Türkiye'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlere kaldığı öğrenci yurdunda yakalandı.

Kendi de depremzede olan Sana, çok sevdiği Türk halkına yardım edebilmek için sosyal medya üzerinden Türk Kızılaya gönüllü olmak için başvurdu.

Sana, depremin 2. gününden bu yana önce Kahramanmaraş ve Adıyaman, daha sonra da Hatay'da afetzedelere yardım ediyor.

Deprem bölgesinde çadırda kalarak Türk Kızılayın yaptığı yardım çalışmalarında görev alan Sana, koli paketleme ve dağıtım faaliyetlerinin yanı sıra Arapça tercümanlık yaparak depremzedelerin yardımına koşuyor.

- "Depremzedeler için yardım faaliyetlerine destek veriyorum"

Sana, AA muhabirine, depremden etkilenen Türk halkına gönüllü hizmet etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kendisinin de Kahramanmaraş'ta kaldığı öğrenci yurdunda depreme yakalandığını ifade eden Sana, "Yurtta uyuyorduk, birden deprem oldu. Afrika'da deprem olayı hiç yok, orada bunu hiç yaşamamıştım o yüzden çok korktum. Sosyal medya üzerinden Türk Kızılaya ulaştım ve gönüllü olmak için başvurdum. 2 gün sonra kayıt onaylandı ve o günden bu yana deprem bölgesinde depremzedeler için yardım faaliyetlerine destek veriyorum." diye konuştu.

Türk halkının çok yardımsever olduğunu belirten Sana, bu çalışmalarda yer almanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Sana, Türk Kızılayın depremin ilk gününden bugüne kadar depremzedeler için büyük bir yardım çalışması yürüttüğüne şahit olduğunu anlattı.

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış da depremin ilk anından itibaren dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden çok sayıda gönüllünün bölgede fedakarlıkla çalıştığını belirterek, onlardan biri olan Afrikalı Sana'ya teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.