MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekilli Hakan Kahtalı, Beylerderesi bölgesine alternatif yol olarak bir viyadük daha kazandırılacağını belirtti.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, il kongre sürecini tamamlayan AK Parti İl Başkanı İhsan Koca'yı ziyaret eden Kahtalı, buradaki konuşmasında, 18 yıl içerisinde Malatya'ya 25 milyar liralık hizmeti kazandırdıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ocak ayında Kömürhan Köprüsü ile Tohma Köprüsü'nün açılışını yaptık. Kuzey çevre yolunun 54 kilometresinin 20 kilometresi tamamlandı. Allah nasip ederse bu yıl Battalgazi bölgesine kadar olan kısmını tamamlamış ve 2022 sonu itibarıyla hizmete sunmuş olacağız. Malatya havaalanı terminal binasının temelini attık, değeri 250 milyon lira civarında. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Malatya'ya geldiğinde çok önemli bir talebimiz oldu. Beylerderesi viyadüğünün olduğu yerde bir baraj yapıldı. O baraj yapılınca alternatif yol barajın altında kaldı. Buraya bir alternatif yol yapılması lazımdı. Çünkü burası 16 ilin bağlantı yolu. Bununla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından sözünü aldık. Yeşilyurt bölgesine de yaklaşık 129 milyon lira değerinde bir viyadük yatırımını Malatya'ya kazandıracağız."

AK Parti İl Başkanı Koca ise geçen hafta itibarıyla AK Parti Malatya il teşkilatları olarak kongre sürecini tamamladıklarını hatırlatarak, "Bundan sonraki süreçte de büyük kongremiz için çalışmalara başlayacağız. Mart sonu itibarıyla inşallah büyük kongremiz gerçekleştirilerek teşkilat çalışmalarımıza kaldığımız yerden hazır bir şekilde devam etme azminde ve kararlığındayız." ifadesini kullandı.