Konuşmasının başında gençlerin siyasetteki önemi hakkında açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, “Gençler ve siyaset aslında en güzel bağdaşan ikili. Bunun en güzel örnek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Gençlik kollarından yetişerek bugün Türkiye idare etme yetisine kavuşan bir lider. Her zaman siyasetin biraz böyle eleştirildiğini özellikle gençlerin siyasetten uzak doğruluğunu ya da tutulmaya çalışıldığını görürsünüz. Oysaki tam tersi olması lazım. Yetişen, vasıflı Türkiye'nin geleceğine etki eden, sadece siyasette değil, aslında sivil toplum kuruluşlarında da, eğitimde de adalette de bunların tamamında Türkiye'ye yön veren yetişmiş gençlerin olması lazım. Siyaset korkulacak bir şey değil. Aksine milletin faydasına her türlü çalışmanın yapılabileceği, ilkeli esaslı yapıldığı zaman çok ciddi fayda sağlayabilecek bir yapıdır siyaset. Gençlerin, siyasette bulunması çok önemli. Gençlerimiz hangi kuşakta olursa olsun kıymetlidir, hepsi bizim kardeşimizdir, hepsi bizim evladımızdır ve kendimi iyi yetiştirdikten sonra siyasi görüşü de bir noktadan sonra çok önemli değil. Biz memleketin faydasına çalışacak, bayrak bütünlüğüne, vatan bütünlüğüne, sınıf bütünlüğüne sadık siyasi görüşü ne olursa olsun yetişmiş kaliteli gençler istiyoruz” dedi. 
 “Kahramanmaraşspor'un ligden çekilmesine müsaade etmeyiz”
Programda; Kahramanmaraşspor’un ligden çekilme kararı hakkında yöneltilen soruya ise Sezal, şöyle cevap verdi: “Şimdi bununla ilgili de sayın valimizin önderliğinde bir toplantı gerçekleştirdik. Kahramanmaraşspor sahipsiz değil. Böyle bir oluşturulmaya çalışılıyor. Biz Kahramanmaraşspor'un ligden çekilmesine müsaade etmeyiz. Kahramanmaraşspor maçlarını yapacak. 12 Şubat Stadyumunun evet yıkım kararı var. 12 Şubat Stadyumu yıkılacak ama biz sayın valimiz ve spor bakanımızla görüşerek biz şuanda Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun Türkiye Futbol Federasyonu'nun standartlarına uygun hale getirilip maçların orada yapılmasını sağlayacak şekilde çalışıyoruz. Kahramanmaraş'ın ve Kahramanmaraşspor'un sahipsiz olduğunu kimse düşünmesin. Kahramanmaraşspor’u vakıf üzerine devrederek milletin takımı olarak ileri taşımak istiyoruz.”
“Arsan Kavşağı’nı yılsonuna kadar tamamlamayı, Aksu Çayı’nın arıtılma konusunu gündemden 2023 yılında kaldırmayı hedefliyoruz”
Özel idare binasının yıkım kararına olumlu baktığına değinen Sezal, “Arsan Kavşağı’nı yılsonuna kadar halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Kahramanmaraş’ın en büyük problemi olan Aksu Çayı’nın arıtılmasında son noktaya geldik. 2023 yılında Kahramanmaraş'ın en büyük problemi olan Aksu Çayı’nın arıtılma konusunu gündemden kaldırmayı hedefliyoruz” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş programı hakkında açıklama yapan Sezal, program iptal edilmediğini ertelendiğini, uygun tarihte programın gerçekleşeceğini söyledi. 
Kent genelinde ziyaret ve incelemelerin sürdüğünü dile getiren Sezal, “Hemşerilerimiz şundan emin olsun, bir siyasetçi olarak değil bir kardeşleri olarak söylüyorum, biz her zaman emirlerindeyiz. Biz milletimizin hizmetindeyiz. Aksilikler olur, bunlar için biz milletimizden özür dilemesini de biliriz. Canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda bunu milletimiz kendi gözüyle görecek. Milletimiz adına çalışmaya onlar için hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek, konuşmasını tamamladı. 
Program, Milletvekili Sezal’ın Sezai Karakoç’un ‘Donuk Aşk’ şiirini okumasıyla sona erdi.