ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununun benzerinin Akdeniz'de yaşanmaması için işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya Körfezindeki Deniz ve Kıyı Geçiş Suları İle İç Sularda Sucul Canlılarda Görülebilecek Sorunların İncelenmesi İş Birliği Protokolü ile sucul canlılar yakın takibe alınacak.

Protokolle deniz, kıyı geçiş suları ile iç sular izleme programlarının belirlenmesi, incelenmesi, bilimsel analizlerinin raporlanması planlanıyor.

- "Antalya'yı korumak en büyük sorumluluğumuz"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, protokol ile su kirliliğine karşı önlem alındığını belirterek, "Havayı, suyu ve toprağı korumalıyız. Bu anlamda suyun en bol olduğu bir şehir olarak suya bağımlıyız. Turizm, balıkçılık bu anlamda bizler için çok kıymetli. Neler yapabileceğimizi düşündük ve hem belediyemiz ile hem ASAT ve üniversite olarak bir adım atalım istedik. Sorunlar büyümeden bir yol haritası çizmek için protokol oluşturduk. Antalya için güzel şeyler yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de imzalanan işbirliğinin Antalya için önemine dikkati çekti.

Protokol 3 yıl süre ile geçerli olacak.