ANTALYA (AA) - Kadın girişimcilik, üretim ve işletme kooperatifleri, 1-5 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek Kadın Kooperatifleri Festivali'nde buluşacak.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festivale Türkiye'nin her bölgesinden 40'a yakın kadın kooperatifinin katılması bekleniyor.

Festivalde, kadın kooperatiflerinin kapasite artırımı, eğitimi ve finans destekleri üzerine çalıştaylar düzenlenecek.

- Pehlivanlar er meydanına çıkacak

Yağlı güreş sezonunun son er meydanı Muratpaşa'da kurulacak. Pehlivanlar, 4. Geleneksel Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşleri için 14 Ekim 2018'de kol bağlayacak.

4. Geleneksel Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 48 baş, 57 başaltı ve 56 büyükorta pehlivanı er meydanına çıkacak.

- Muratpaşa'dan eğitime destek

Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan okullara bakım onarımı için destek veriyor.

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda yürüttüğü çalışmalara hız vererek, 28 okulda, çatı izolasyon, duvar, sınıf boyama, elektrik-su tesisatı, kapı iyileştirme, demir doğrama, spor aletleri ve kale direği-basket potası montajı, spor odası düzenleme ve oyun sahaları çizimi gibi çalışmalar yapıyor.

Öte yandan, Muratpaşa Belediyesinin eğitimde fırsat eşitliği ve çocuklarla, gençlerin sosyal gelişimine destek olmak için Zeytinköy, Ermenek ve Memurevleri eğitim bilgi merkezlerine kayıtlar eylül ayı içinde başlayacak.

Merkezlerde, öğrencilere, Türkçe, fen bilgisi, sosyal bilgiler, matematik ve İngilizce ders desteği ile kişisel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla, gitar, tiyatro, bilgisayar kodlama, satranç, halk oyunları, sportif aktiviteleri ve zeka oyunları gibi özel dersler verilecek.