ANTALYA (AA) - Antalya'nın ilçelerinde, İçişleri Bakanlığınca "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri denetimleri gerçekleştirildi.

Korkuteli'de ekipler özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler, iş yerleri ve caddelerde denetimler yaptı.

Kaymakam Ömer Çimşit başkanlığında yapılan denetlemelere, Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Önal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oya Dirican, Tarım İlçe Müdürü Selda Sert ve diğer birim amirleri de katıldılar.

Vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyaran Çimşit, "Korkuteli'de dört pozitif vakamız var. Hepsi de tedavi altında. Lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına uyalım." dedi.

Akseki ilçesinde Kaymakam Volkan Hülür, Belediye Başkanı İbrahim Özkan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Merve Onuk, İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürü Sait Yıldırım, İlçe Emniyet Amiri Ali Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Yaldırak, zabıta, polis ve jandarma ekipleri, halkın yoğun olarak kullandıkları alanlarda ve ilçedeki tüm iş yerlerinde denetimler yaptılar.

Kaymakam Hülür ve Başkan Özkan kurallara uyulması konusunda vatandaşı ve esnafı uyardı.

Hülür, yaptığı açıklamada, "Denetimler hayatımızın her alanını kapsayacak alanlarda yapılıyor. Hepimizin sağlığı için tüm ekiplerimiz sahada denetleme yapıyor. Vatandaşlarımız ve esnaflarımız maske takmalı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymalı." diye konuştu.

Özkan ise vatandaşın hassasiyet içinde sosyal mesafe ve maske kurallarına uyduğunu, ilgili yetkililerin denetimleri aralıksız olarak sürdürdüğünü kaydetti.

Serik ilçesinde Kaymakamlıkça kurulan ve 26 kişiden oluşan 10 denetim ekibi, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetliyor.

Denetimlere, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ile Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş da katıldı.

Kurdoğlu, denetimlerde vatandaşların kurallara uyulup uyulmadığını yerinde görmek istediklerini söyledi.

Gerekirse bu hastalığı bitirinceye kadar savaşacaklarını vurgulayan Kurdoğlu, "İlçemizde kontrol etmediğimiz esnafımız kalmayacak." ifadesini kullandı.

İş yerlerini tek tek gezen Kurdoğlu, esnaflara salgın tedbiri kuralları hakkında uyarılarda bulundu, esnaf ve vatandaşların şikayetlerini de dinledi.

Kaş ilçesinde ekipler pazarlar, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve halkın yoğun olarak kullandığı tüm alanlarda denetim gerçekleştirdi.

Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı da ekiplerle ilçeye giriş yapan araçları denetledi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, salgın sürecinde daha önce başlatıldığı şekilde 24 saat uygulamayla ilçede Kovid-19 denetimleri yapıldığını kaydetti.

Yazıcı, "Bugün daha kapsamlı şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın iş birliğiyle yoğun bir çalışma sergiliyoruz. İnsanlarımızı bu salgın sürecinde duyarlı olmaları noktasında belli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu konuda bakanlıklarımızın çeşitli talimatlarını yerine getirme süreçlerini burada büyük bir eş güdüm ile koordinasyon içerisinde belediye başkanlığımız başta olmak üzere ifa etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Denetimlerde Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever, Jandarma Komutanı Vekili Hasan Tekin, Sağlık Müdürü Dilek Kandur da hazır bulundu.

Öte yandan, İlçe Jandarma Komutanlığınca 52 personelle yapılan uygulamalarda, 6 yol kontrol noktasında özel toplu taşıma araç sürücü ve yolcuları ile mahallelerde umuma açık iş yerleri denetlendi.