Kahramanmaraş (SHA) - Kahraman TV Dijital Yayın Koordinatörü-Altın Külah Ödülleri Proje Koordinatörü  İlker Apaydın, 10 Şubatta düzenleyecekleri ödül töreni hakkında kamuoyuna bilgi verdi. 

Kervanhan Tesislerinde yapılan istişare toplantısına, Gazeteci Ali Eskalen, Muhammet Özer, Serkan Ercüment Kuzu, Halil Ulubey,  Doç. Dr. Hayrettin Keskin ve basın mensupları katıldı. 

46 farklı kategoride gerçekleşecek ödül töreni hakkında açıklama yapan İlker Apaydın, altın külahın Kahramanmaraş projesi olduğunu söyledi. 

Projeye destek veren ana ve ara sponsorlara teşekkür eden Apaydın, “Kahramanmaraş’ın kuyumculuk külahta Kahramanmaraş’ın dondurma sektörünü simgeleyen ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından gerçekleştirmeyi şehirle birlikte planladığımız bir ödül töreni. Bu kapsamda gazeteci meslektaşlarımızla üniversiteden hocamızla şehrimizin önde gelen isimleriyle siz değerli dostlarımızla beraber gazeteci dostlarımızla beraber bir istişare toplantısında yapmış olduk. Ödül töreninde gerçekten Kahramanmaraş’ın tanıtımı adına çok önemli kategoriler var biliyorsunuz. Ödül töreni ile ilgili altınkülahödülleri.com'da gastronomi ile ilgili alanda oylama başladı. Kahramanmaraş'ın coğrafi işaretli ürünlerini hizmet eden değerli Kahramanmaraş’ın coğrafi işaretli ürünlerinin emektarlarından yaptıkları çalışma alanlarıyla ilgili vatandaşlarımıza oylamayı başlattı. Tabi farklı alanlar da var, bu alanda da yine. Jüri temizle beraberinde Kahramanmaraş’ın önde gelen isimleriyle bir kamuoyu yoklaması yaptık. Şehrimize hizmet eden farklı kategorilerde özel sektörden, markalarda projemizin içerisine dahil ettik inşallah. Kahramanmaraş, 10 Şubat’ta altın külah ismiyle tüm Türkiye’de adını duyuracak hem ulusal basında hem farklı iş dünyasından, siyasilerden katılımcılarla birlikte şehrimizin o Kahramanmaraş’ın tanıtımı noktasındaki eksikliğine en azından bir nebze olsun fayda sağlamak istiyoruz. Ben buradan bu süreçte Kahramanmaraş’ın tanıtımı noktasında bizlere destek olan başta ana sponsorlarımıza beraberinde ara sponsorlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Gerçekten projemize Kahramanmaraş’ın projesine inandılar. Bizlere bu noktada destek oldular inşallah bunu geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. İkincisini belki de Ankara’da gerçekleştiririz ve deve daha farklı isimlerin de katılımıyla gerçekleştiririz. Ama altın külah Kahramanmaraş’ın projesidir. Şehrimize hayırlı olsun, oylama başladı ve oylamaya çok ciddi katılım var. Sosyal medya hesapları üzerinden. altınkülahödülleri.com’dan oylama devam ediyor. Gerçekten ilk günden itibaren 4 bini aşkın tekil kullanıcı Google, gmail hesapları üzerinden oy kullanıyorlar. Kıyasıya bir yarış var. Şehirde de bir heyecan var. Herhangi bir markanın çatısı altında olmadan tamamen objektif bir şekilde önce Kahramanmaraş diye yola çıktığımız projemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben bu günde de bizleri yalnız bırakmayan değerli gazeteci meslektaşlarımıza. Değerli dostlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Burada memleket meselesi söz konusu inşallah hep birlikte bu sürecin üstesinden geleceğiz ve altın külah deyince akla Türkiye’de Kahramanmaraş gelecek. 10 şubatta inşallah Ramada Otelde gerçekleştirmeyi planladığımız ödül töreninde bunun da malumun ilanı olarak hep birlikte paylaşacağız. Çok teşekkür ederim” dedi.