Başkan Güngör, LGS'de derece yapan öğrencilerle buluştu

Başkan Güngör, LGS'de derece yapan öğrencilerle buluştu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi.

Güngör, Şairler Tepesi'ndeki buluşmada, her zaman eğitime önem verdiklerini dile getirdi.

Yurt içi ve yurt dışında birçok yere gidip geldiğini ve Kahramanmaraş coğrafyasından söz edildiğinde herkesin çok güzel şeyler söylediğini anlatan Güngör, şunları kaydetti:

"Burada geleceğe dönük çok güzel başarı elde ettiniz ama inşallah bu başarıyı da artırarak sürdüreceksiniz. Bitirdiğiniz liselerden sonrada çok güzel üniversitelerde bölümlere girip buralardan mezun olup inşallah ülkemize hizmet edeceksiniz. Hepiniz bir meslek sahibi olacaksınız. Hepiniz bu ülkeye katkı sağlayacaksınız. Kendinizi iyi yetiştirin. Nereye giderseniz gidin amacınız kendi ülkenizin ve kendi milletinizin kalkınması, başarısı için olsun. Bir milletin kalkınması o milletin evlatlarıyla olur."

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman da kentin eğitim başarısında Türkiye ortalamasının üzerine yerleştiğini dile getirdi.

Dereceye giren öğrencilere başarı temennisinde bulunan Kahraman, "Bu haklı gururu, başarıya hep beraber imza atan insanlar olarak bir aradayız. Birbirinden başarılı, pırıl pırıl öğrencilerimizle bir arada bulunmak bizler için bir onur. Yıllarca emek veriyoruz yerine göre birçok sorunla uğraşıyoruz ama bir başarıyı duyunca tüm yorgunluğumuz gidiyor. İyi ki de emek vermişiz, iyi ki de bu kadar yükü üstlenmişiz diyoruz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.