ANTALYA (AA) - Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, 7-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Akseki Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ne katkı sağlayan ve katılan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Akseki Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

3 gün süren festivalde yapılan etkinliklerin sadece yöreye ait olduğunu belirten Uysal, "Yapmış olduğumuz bu etkinlik, sadece Aksekimizde bize ait olan kültürümüz, ananelerimiz, gelenek ve göreneklerimizi Antalya'ya ve Türkiye'ye duyurmaya çalıştık. Bu konuda bize yardımcı olan Ceceler halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Akseki'de sosyal ve kültürel hayatta değişiklik oluşturmak istediklerini ve alternatif turizmde önemli çaba harcadıklarını ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

"Buradaki sosyal ve kültürel hayatı değiştirip dönüştürmek için elimizden geldiğince çaba sarf etmeye çalışıyorum. Bu işe emek veren ve emeğini harcayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl ilkini gerçekleştirdik. İleriki yıllarda Akseki sanat festivali bu topraklarda artık Kırkpınar gibi çok özveriyle hazırlanan günler olarak tarihe geçecek. Her yıl değişik bir festival düzenlediklerini ve bu yıl Akseki'nin farkındalığını arttırmak için Akseki Günleri Kültür ve Turizm Festivali adı altında, Akseki'nin düğmeli evleri, kervan göç yolları, müzeleri, örf ve ananelerini göstermek açısından, 3 gün süren hem kültür, hem de turizm festivali adı altında etkinlik düzenledik. Akseki'nin büyük kültürlerinden biri olan Ceceler Mahallemizin 600 yıllık bir geleneği olan gelin alma ve düğün alayı gelenekleri canlandırıldı, yöresel türküler seslendirildi. Antalya Olgunlaştırma Enstitüsü bizi kırmayarak Akseki'ye geldi. Kültürümüzü yansıtan geleneksel kıyafetlerimizi defile ile sergilediler. Kültürümüzü burada yeniden yaşadık. Aksekimizin tanıtımı ve alternatif turizm açısından çok önemli bir festival gerçekleştirdik."