Başkentte "Gastronomi Şöleni" başladı

Başkentte

ANKARA (AA) - Başkentte başlayan, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'a ait ürünlerin sergilendiği "Gastronomi Şöleni" 4 Aralık'a kadar gezilebilecek.

ANFA Altınpark Expo Center Kültür Merkezi'ndeki fuarda, Gaziantep'in baklavası, Hatay'ın künefesi, Şanlıurfa'nın çiğ köftesi gibi bu şehirlere özel çeşitli coğrafi işaretli ürünler tanıtılarak satışa sunuluyor.

Fuarın ilk gününde ziyaretçiler, künefe içinde altın bulma gibi çeşitli yarışmalarla eğlenceli vakit geçirme imkanı buldu.

Şölenin organizasyon ortaklarından Seyhan Zencir, ulusal gastronomi lezzetlerini Başkente getirdiklerini belirterek, şölende yaklaşık 100'den fazla firmanın ve 160'a yakın standın olduğunu söyledi.

Hatay'ın Altınözü ilçesinden gelen esnaf Fatih Özdemir, fuar alanına getirdikleri ürünlerin tamamına yakınının kendi bahçelerinde yetiştiğini ve organik olduğunu söyledi.

Özdemir, standında bulunan Hatay'a özgü nar ekşisi, baharat çeşitleri, salça ve zeytinyağı fiyatlarının uygun olduğunu belirterek, "En uygun fiyatlarla müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Esnaf Raif Esmer ise "Antakya'dan Ankaralılara çok doğal ve güzel ürünler getirdik. Tüm Ankaralılar gelsin, en güzelini en uyguna alsın istiyoruz. Antakya'da ne kadara satıyorsak burada da aynı fiyata satıyoruz. İstiyoruz ki tüm insanlar bundan yararlansın." diye konuştu.

Fuarda sunulan ürünleri çok beğendiklerini belirten ziyaretçiler, Ankaralılara bu fuara katılma önerisinde bulundu.

Gastronomi Şöleni, 4 Aralık'a kadar gezilebilecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.