BURDUR (AA) - Burdur'a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla 24 projeyle 11,5 milyon liralık yatırım sağlanacağını bildirdi.

AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından il genelinde 24 projenin onay aldığını belirtti.

Projelerle 11,5 milyon liralık yatırım sağlanacağı aktarılan açıklamada, başvuru süreci tamamlanan projelerin sözleşme imzalama sürecinin başladığına yer verildi.

Açıklamada, söz konusu miktarın 6 milyon lirasının hibe olarak verileceği vurgulanarak "Bu projeler kapsamında Burdur merkez dahil olmak üzere Kemer, Tefenni, Altınyayla, Karamanlı, Yeşilova, Gölhisar ve Bucak ilçelerine yatırımın kazandırılacağı sektörler arasında kırsal turizm (konaklama tesisleri), tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, arıcılık ve kooperatiflerin yararlanabildiği makine parkları yer almaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Kırsalda yatırımlarının artması, tarım, hayvancılığın geliştirilmesi ve istihdamın güçlendirilmesi için projelerin desteklemeye devam edileceği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. IPARD kapsamında yapılacak projelerle birlikte daha vizyoner ve modern tesislerin sayısı her geçen gün artacaktır. Toplam 11,5 milyon lira yatırımın ilimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diler, proje çalışmalarında emeği geçen TKDK çalışanlarına teşekkür ederiz."