Burdur'da helikopter destekli 10 noktada kapsamlı trafik denetimi yapıldı

- Havadan yapılan denetime katılan Burdur Valisi Ali Arslantaş:- "Trafikte beklediğimiz bir yoğunluk var. Yola çıkmadan önce vatandaşlarımız araçlarının bakımlarını iyi yaptırsınlar. Yorgunken yola çıkmasınlar"

Burdur'da helikopter destekli 10 noktada kapsamlı trafik denetimi yapıldı

BURDUR (AA) - Burdur'da, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirildi.

Kent merkezini Antalya'ya ve Isparta'ya bağlayan kara yollarında 10 ayrı uygulama noktası oluşturuldu. Toplam 72 personelin katıldığı denetimlere, Jandarma Genel Komutanlığına ait "Sikorsky" tipi helikopterle 7 personel de havadan destek verdi.

Helikopterle yapılan denetime Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik de katıldı.

Vali Arslantaş, gazetecilere, yaz aylarına girilmesi ve okulların tatil olması nedeniyle ülke genelindeki trafik yoğunluğunda artış olduğunu söyledi.

Tatille çıkanların da yollarda yoğunluğu artırdığını belirten Arslantaş, Burdur'un kavşak noktasında bulunduğunu, plaka tanımlama sistemi verilerine göre ilden yılda yaklaşık 12 milyon araç geçtiğini aktardı.

Arslantaş, denetimlere havadan helikopterle de destek verdiklerini vurgulayarak, "Ekiplerimizin çalışmasını, trafik akışını, hem Karacaören hem de Bucak ilçemizden görmüş olduk." dedi.

Yolculuğa çıkacaklara tavsiyelerde bulunan Arslantaş, şöyle konuştu:

"Trafikte beklediğimiz bir yoğunluk var. Yola çıkmadan önce vatandaşlarımız araçlarının bakımlarını iyi yaptırsınlar, kendi fiziksel ve psikolojik durumlarını gözden geçirsinler. Yorgunken yola çıkmasınlar, kafaları herhangi bir şeyle meşgulse araç kullanmasınlar. Alkollüyken hele asla direksiyona geçmesinler. Yola çıktıktan sonra trafik işaret ve işaretçilerine, trafik polislerinin gösterdiği trafik akış sistemine uysunlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.