Çukurova Belediyesinden ücretsiz psikolojik danışmanlık ve hukuksal destek hizmeti

Çukurova Belediyesinden ücretsiz psikolojik danışmanlık ve hukuksal destek hizmeti

ADANA (AA) - Çukurova Belediyesi bünyesindeki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Eşitlik Birimi'nde, ücretsiz psikolojik danışmanlık ve hukuksal destek hizmeti veriliyor.

Belediye Başkanı Soner Çetin, birimi ziyaret ederek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sibel Metin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaklaşık 5 yıl önce belediye bünyesinde kurulan merkezde çalışmaların başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Metin, birimde 2 psikolog ve 1 sosyal hizmetler uzmanı olmak üzere 8 kişinin görev yaptığını belirtti.

Metin, birime başvuran danışanın ilk olarak sosyal hizmet uzmanı tarafından ön görüşmeye alındığını ve gerek görülmesi halinde psikologlara yönlendirildiğini aktardı.

Günde 6 kişiye 45'er dakika süreyle terapi seansları uygulandığını ifade eden Metin, psikologların gerek görmeleri halinde danışanları belediye avukatlarına yönlendirerek ücretsiz hukuksal destek sağladıklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.