Dağcılar, öğretmenler günü için Sultan Dağı'na tırmandı

Dağcılar, öğretmenler günü için Sultan Dağı'na tırmandı

ISPARTA(AA) - Isparta Arena Dağcılık Spor Kulübünce, öğretmenler günü nedeniyle organize edilen etkinlikle Sultan Dağı'na tırmanış gerçekleştirildi.

Kulübe üye dağcılar, Isparta-Afyonkarahisar sınırındaki 2 bin 610 rakımı ile Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Sultan Dağı eteklerinde hazırlık yaptı.

Dağcılar, soğuk hava, şiddetli rüzgar, çiğ ve yoğun sise rağmen yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki Sultan Dağı'nın doruğu Gelincikana ile Keçikaya ve Arap Yayla Tepesi olarak bilinen üç zirveye ulaştı.

Görüş mesafesinin iki metreye kadar düştüğü zorlu şartlarda ilerleyen dağcılar, zirvede Atatürk posteri ve Türk bayrağı dalgalandırdı.

24 Kasım Öğretmenler Günü farkındalığı oluşturmak için düzenlenen tırmanış, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile öğretmenler, şehitler ve gazilere armağan edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.