Dünya İlk Yardım Günü

ADANA (AA) - Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, toplumun ilk yardım becerilerine sahip olması gerektiğini belirtti.Saygılı, Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç ve...

Dünya İlk Yardım Günü

ADANA (AA) - Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, toplumun ilk yardım becerilerine sahip olması gerektiğini belirtti.

Saygılı, Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından bu yılki temanın "Yol Güvenliği ve İlk Yardım" olarak belirlendiğini kaydetti.

Geçen yıl Türkiye'de 410 bin 612 trafik kazası meydana geldiğini hatırlatan Saygılı, bu kazalarda 7 bin 427 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 bin 383 kişinin yaralandığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün geçen yılki trafik kazalarına ilişkin verilerinin, yol güvenliği ve ilk yardımın önemini bir kez daha ortaya koyduğuna işaret eden Saygılı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Trafik kuralları, vatandaşların canını ve malını korumak amacıyla uygulanmaktadır. Kurallara uyarsak kazaları azaltırız. İstenmese de çeşitli nedenlerle gerçekleşebilen trafik kazaları sonrası doğru şekilde yapılan ilk yardım uygulamaları ise büyük önem taşıyor. Bilinçli şekilde yapılan ilk yardım uygulamaları hayat kurtarıyor. İlk yardımı doğru bir şekilde yaparsak hayatlar kurtarılabilir ve sakatlıkları azaltabiliriz."

Vatandaşlara Türk Kızılayı'nın gerçekleştirdiği ilk yardım eğitimlerine katılmaları tavsiyesinde bulunan Saygılı, ilk yardım eğitimi almayan bir kişinin hasta veya yaralıya dokunmaması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
AdanaIlk Yardım Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.