Edirne'de vatandaşlar kirlilik görülen su tahliye kanalının temizlenmesini istiyor

Edirne'de vatandaşlar kirlilik görülen su tahliye kanalının temizlenmesini istiyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri kirlilik oluşan su tahliye kanalının temizlenmesini talep etti.

Halk arasında Bayır Deresi olarak bilinen üzeri yosunlarla kaplı kanaldaki atıkların yol açtığı kirlilik, kötü bir görüntü oluşturuyor.

Geçen yıl DSİ ve belediye ekiplerince temizlenen tahliye kanalı rüzgarın sürüklediği atık malzemelerle yine kirlendi.

Bölge sakinleri, telef olmuş bir atın da dikkati çektiği kanaldaki kirliliğin temizlenmesini istiyor.

- "Sivrisinek oluşumuna zemin hazırlıyor"

Mahalle Muhtarı Nuri Bostancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliye kanalındaki kirliliğin kötü görüntü oluşturduğunu söyledi.

Kanalda bir an önce temizlik çalışması başlatılmasını beklediklerini aktaran Bostancı, şunları kaydetti:

"Bölgede hızlı tren ve yol çalışmamız var. Yetkililerden buranın temizlenmesiyle ilgili sözümüzü almıştık. Fakat dar bir alanda çok fazla çalışma olduğu için herhalde temizlik çalışması biraz ertelendi. İnşallah en kısa sürede deremizin temizlenmesini bekliyoruz. Yazın sivrisineklerin üremesine zemin sağlayan bir alan oluşturuyor.

Vatandaşlarımız da bu konudan mustarip ve sıkıntılı. Kokusu çok yok ama yeşil örtü ve çöpler nedeniyle kötü bir görüntü oluyor. Sivrisinekleri üreme alanı olduğu için yarattığı bir sorun var. İnşallah önümüzdeki günlerde deremiz temizlenir biz de rahatlamış oluruz mahalle halkı olarak."

Bostancı, vatandaşlara duyarlı davranmaları çağrısında bulunarak dere içine ve çevresine çöp atmamaları uyarısında bulundu.

Vatandaşlardan Şefika Mehmetoğlu ise tahliye kanalının temizlenmesini istediklerini ifade etti.

Kirliliğin rahatsız edici boyuta ulaştığını belirten Mehmetoğlu, "Temizlenirse çok iyi olur. Kirlilik olunca yazları çok sivrisinek de oluyor." dedi.


Anahtar Kelimeler:
çöpKirlilikBayır Deresi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.