BURDUR (AA) - Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Burdur'a kan bağışında bulunarak veda etti.

Burdur'da en çok kan bağışında bulunarak rekoru elinde bulunduran Vali Yardımcısı Sandıkçı, atandığı Manisa vali yardımcılığına gitmeden önce de Türk Kızılayı Burdur Şubesine kan bağışında bulundu.

Sandıkçı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kan vermenin önemli yurttaşlık görevlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Toplumumuz maalesef terörle, hastalıklarla veya trafik kazaları ile çokça karşılaştığı için kan ihtiyacımız çok oluyor. Bazen yeteri kadar kan bulamıyoruz. Hepimizin sağlıklı kişiler olarak kan vermesi gerekir." dedi.

Meslek hayatı boyunca kan vererek ve kan vermeyi teşvik ederek örnek olmaya çalıştığını belirten Sandıkçı, şunları kaydetti:

"Bu alışkanlığımızı Burdur'da da devam ettirdik. Türkiye genelinde Kızılay'a kayıtlı olarak 72 kez kan verdim. Kayıtlı olmayanlarla bu sayı 90'ın üzerinde oldu. Burdur'dan Manisa'ya tayin oldum. Burdur'a veda ederken bir kez daha kan bağışında bulunmak istedim. Tüm insanlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Hem sağlıklı olurlar hem de bir can kurtarmanın manevi huzurunu tadarlar."