MERSİN (AA) - Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi ekipleri, evleri yanarak kullanılamaz hale gelen aileye yardım eli uzatarak, evin boya-badana işlerini yaptı, çatısını yeniledi.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki Dikilitaş Mahallesi'nde bir süre önce evde kimsenin bulunmadığı sırada elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın sonucu, 4 kişilik bir ailenin kiracı olarak yaşadığı evleri kullanılamaz hale geldi.

Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk'un talimatı üzerine Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, evin badana ve boyasını yeniledi. Ayrıca Akdeniz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından sağlanan 3 bin lira tutarındaki bütçe ile de yangında büyük hasar gören evin çatısı baştan yapıldı.

Aile, yardımları için Pamuk ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Pamuk, mağdur ve ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Sosyal belediyecilik ilkesi gereği vatandaşlara her konuda destek ve yardımcı olmaya devam edeceklerini bildiren Pamuk, şunları kaydetti:

"Her zaman söylediğimiz üzere merkezine insanı alan sosyal belediyecilik ilkesi ve anlayışıyla uzak yakın demeden bütün vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Evi yanan ailemizle ilgili talep bize gelir gelmez hemen harekete geçtik. Yangında büyük zarar gören evin yeniden yuvaya dönüşebilmesi için ekiplerimiz tarafından boya ve badana işleri yapılarak yangının izleri ortadan kaldırıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın da sağladığı 3 bin liralık bütçeyle evin çatısı yenilendi. Acı ve mutlu günlerinde daima halkımızın yanındayız."