HATAY (AA) - Hatay'da 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Komuta ve Sancak Devir Teslim Töreni düzenlendi.

Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Kışlasında gerçekleşen törende, Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay görev süresini tamamlaması nedeniyle sancağı Piyade Albay Alparslan Kılınç'a teslim etti.

Sancak devir teslim töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel’in kutlama mesajı ve atama emrinin okunması ile devam etti.

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının tarihçesinin okunmasının ardından ise sancağı devralan ve devreden komutanların öz geçmişleri okundu.

Sancak devir teslimi için platformda yerini alan Tuğgeneral Olgay ve Albay Kılınç devir-teslim andı içtiler.

6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, törende yaptığı konuşmada, Afrin ve Zeytin Dalı Harekatı sırasında başta Hatay Valisi Erdal Ata'ya eski Hatay Başsavcısı Ahmet Tekne'ye, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına idari ve lojistik yönden verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Atınç, Tuğgeneral Olgay'ın bu süreçte tugayında bulunan manevra birliklerini hazırlayıp muharebeye sokarak büyük bir maharetle sevk ve idare ettiğini ve birliklerin her an savaşa hazır olduğunu tüm dünyaya kanıtladığını kaydetti.

Sancak devir teslim programı tören geçişiyle sona erdi.

Törene Hatay Valisi Ata'nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, eski Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Tekne, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Mevlüt Aktaş, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yüzbaşı Çağın Taşkın, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, hudut alay komutanlığına bağlı birliklerde görevli askeri personel katıldı.