Hatay'da Karayolları Kent Parkı'nın temeli atıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde Karayolları Kent Parkı'nın temeli törenle atıldı. Hürriyet Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan 60 bin metrekarelik alanda yaptırılan ve 100 gün sonra hizmete açılması planlanan...

Hatay'da Karayolları Kent Parkı'nın temeli atıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde Karayolları Kent Parkı'nın temeli törenle atıldı.

Hürriyet Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan 60 bin metrekarelik alanda yaptırılan ve 100 gün sonra hizmete açılması planlanan Karayolları Kent Parkı'nın temel atma törenine, AK Parti Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, çevre ilçelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili Özel, törende yaptığı konuşmada, İskenderun'un İskenderunlulara yakışır bir hizmete kavuştuğunu söyledi.

Kent parkı'nın İskenderun'un çehresini değiştireceğini belirten Özel, "Hatay ve İskenderun'da alt belediyelerin yönettiği her yerleşkede yıkılan her betonun yerine Allah'ın izniyle yeşil inşa etmeye devam edeceğiz. Sizler gelip yakamıza yapışanız diye ilan ediyorum." diye konuştu.

İskenderun'a hizmet ve yeşil parkların yakıştığını dile getiren Yayman, İskenderun'un dünyanın en önemli jeopolitik konumunda bir şehir olduğunu kaydetti.

Bu konuda İskenderun'da ne kadar çalışılırsa az olduğunu belirten Yayman, "İnşallah önümüzdeki yerel seçimde de gördüğünüz gibi bütün şehirleri AK Partili belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir partiyiz. İnsana önem verdiğimiz kadar yeşile önem veren bir partiyiz. Bunun en canlı örneği bu çalışmalardır." ifadelerini kullandı.

Hoşgörü diyarı Hatay'ın hizmete layık bir şehir olduğunu dile getiren Hersanlıoğlu da, bu konuda milletvekilleri ve belediye başkanlarının çaba sarf ettiklerini ve kent parkının 100 gün içinde tamamlanacağını aktardı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kent parkı projesini gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"İskenderun'da altı mahallenin ortasında Akdeniz'in ve Hatay'ın nakış gibi işlenmiş nefis bir kent parkı olacak. Bir metre beton olmadan olduğu gibi yeşil vaha ve botanik bahçesi olacak. İnşallah 100 gün sonra buranın açılışına hep beraber katılırız. Elimizden geldiğince şu sokak senin bu sokak benim demedik her yere ulaştık. Vatandaşlarımıza hiç ayrım yapmadık ve ötekileştirmedik. İskenderun'a birçok kamu yatırımı yapacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.