ADANA (AA) - Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Adana ve Muğla’da hayvanlara yönelik eziyetlerde bulunanlara karşı iki ayrı suç duyurusunda bulundu.

Barosu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri ile 26 Temmuz’da Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir köpeğin otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenmesi, 24 Ağustos'ta ise Adana'nın Merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'nde bakımsızlıktan kemikleri sayılan bir atın metruk bir binanın önündeki ağaçlara bağlanıp işkence edilmesiyle ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu'na suç duyurusunda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baro Başkanı Küçük, hayvanların da en az insanlar kadar yeryüzünde yaşam haklarına sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

''Maalesef ülkemizde hayvan hakları konusu üzerinde yeterince durulmuyor. Nasıl insan hakkı varsa hayvanların da hakkı vardır. Bu kapsamda 5199 sayılı kanun yürürlükte ama bu yasanın içeriği tam olarak bilinmiyor. Hayvanlara eziyet mutlaka suç kapsamına alınmalı, bir canlıya zarar vermek kabahat değil suçtur. Batı da en azından hayvana eziyet ve öldürme bir suçtur. Komşunun kedisini, köpeklerini zehirleyenleri, mama ve su verenlere saldıranları görmek bize acı vermektedir."