İlköğretim Haftası Yıldırım Bayazıt İlkokulu'nda Kutlandı

İlköğretim Haftası Yıldırım Bayazıt İlkokulu'nda Kutlandı

12-16 Eylül İlköğretim Haftası, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Vali Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla Yıldırım Bayazıt İlkokulu'nda yapılan program ile kutlandı.

Programa Vali Ömer Faruk Coşkun'un yanı sıra Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç ve Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Habib Babaoğlan, ülke kalkınmasının temelinin ilköğretimden geçtiğini belirterek, “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okullardır. Çünkü okullar, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerlerdir.” diye konuştu.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının 12 Eylül Pazartesi günü başladığını kaydederek, “Eğitim camiamıza yeni katılan öğretmenlerimiz ve bu yıl eğitim ve öğretime yeni başlayan öğrencilerimizle sevgi yuvası olan okullarımızda daha heyecanlı, mutlu ve başarılı günlerin yaşanması adına tüm çabamızı sonuna kadar göstereceğiz. Bize göre her şeyin başı sevgidir. Sevgiyle yaptığımız mesleğimizde erdemli, ahlâklı ve başarılı birer insan yetiştirmek bizim ilk hedefimizdir. Bunun için öğrencilerimize en kaliteli eğitimi en iyi koşullar altında verebilmek adına Müdürlüğümüz olarak her türlü gayreti ve desteği ortaya koyduk, bundan sonra da bu gayret ve desteklerimize devam edeceğiz. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise millî değerlerimize sahip, evrensel bilgilere ulaşabilen bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini kaydederek, “Dünyada rekabetçi bir ortam var. Geleceğe hazır olmamız gerekiyor. Bu yüzden çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor. Onun için de ailelerimize, çocuklarımıza ve öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Devletimiz bunun için her türlü fedakârlığı gösteriyor. Daha iyi bir eğitim için hep birlikte çalışıyoruz. Tabii ki çağımız hızla değişiyor. Çağa ayak uydurmak, adapte olmak ama asla ve asla millî değerlerimizden vazgeçmeden bunu yapmak gerekiyor.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, öğrenim çağındaki çocuklarımızın nüfusunun birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla olduğuna dikkat çekerek, “Bu, Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden birisidir. Çünkü insan kaynağın zayıfsa büyük ülke olma şansın yok. Tabii insan nüfusunun yeterli olması, güçlü olmak için de tek başına yeterli değil. Bunun için eğitimli insan gücünün çok iyi olması gerekir. Bugün iftiharla söylüyorum ki Türkiye, insan kaynağını geliştirme, gelişimini artırma, insanlarımızın dünyayla rekabet edebilmesi adına son yıllarda çok büyük adımlar attı.” dedi.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu eğitim yılında ilk ve ortaokul öğrencisi sayısına göre okullara ödenek gönderildiğini belirten Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, son olarak şunları söyledi: “20 yıldır çocuklarımızın ders kitaplarını eğitim ve öğretim yılının başlangıcında sıralarına bıraktık. Bu yıl yaptığımız yenilik sayesinde yardımcı kaynak kitaplarını da ders kitapları ile birlikte öğrencilerimizin masasına bıraktık. İlimizde 236 bin öğrencimiz için toplamda 1 milyon 818 bin yardımcı kaynak kitabı dağıttık. Yusuf Kahraman önderliğindeki eğitim camiamızı da tebrik etmek istiyorum. Bu yıl ilimiz, üniversite ve liselere girişlerde Türkiye ortalamasının üstüne çıktı. Bu başarıda emeği olan başta İl Millî Eğitim Müdürümüz olmak üzere çocuklarımızı kucaklayan, yeri geldiğinde anne, yeri gelindiğinde baba, yeri geldiğinde ise abla-kardeş olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 2022-2023 yılında bu başarıyı daha da yükseklere çıkarmalarını beklediğimizi çocuklarımız ve aileler adına ifade ediyorum.”

Konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okundu, müzikal gösteriler ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine üst sınıf öğrencileri tarafından “Okulumuza Hoş Geldiniz” çiçeği takdimi yapılmasının akabinde Vali Ömer Faruk Coşkun öncülüğündeki protokol üyeleri sınıflarda öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelerek başarılı bir eğitim yılı dilediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.