İyi Tarım Uygulaması Desteği

ADANA (AA) - Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamında daha uygun fiyata toprak, su ve ürün analizleri yaptırmalarını sağlamak için kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla...

İyi Tarım Uygulaması Desteği

ADANA (AA) - Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamında daha uygun fiyata toprak, su ve ürün analizleri yaptırmalarını sağlamak için kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla anlaşma yaptıklarını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal üretimin her aşamasının kayıt altına alınması, kontrollü olarak yapılması, insan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermeden elde edilen ürünün sertifikalandırılıp tüketiciye ulaştırılmasının, İyi Tarım Uygulamaları standartlarını oluşturduğunu kaydetti.

Oda olarak, İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçilere destek olmayı amaçladıklarını aktaran Doğan, bu kapsamda, destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin toprak, su ve ürünlerde ilaç kalıntısı analizlerini uygun fiyata yaptırabilmeleri için yetkilendirilmiş bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla iş birliği yaptıklarını belirtti.

Doğan, uygulamadan, 20 dönüm ve üzerinde üretim yapan çiftçilerin yararlanabileceğini aktardı.

Anahtar Kelimeler:
AdanaDestekTarım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.