Kahramanmaraş Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Pedalladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sporseverleri yürüyüş ve bisiklet etkinliğinde buluşturdu.

Kahramanmaraş Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Pedalladı

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde başlayan etkinliklere katılan vatandaşlar, Alparslan Türkeş Bulvarı boyunca doyasıya pedal çevirdi ve yürüyüş yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun ve Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek de katıldı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, “Ne yazık ki küresel ısınmanın etkileri ülkemizde ve dünyanın her yerinde çok daha şiddetli ve sık şekilde yaşanmaktadır.  Bundan dolayı şehrimiz için kapsayıcı, kesintisiz, kaliteli, güvenli, ekonomik ve çevreci ulaşım sistemlerinin oluşturulması ana hedefimiz oldu. Daha önce müjdesini verdiğimiz, IPA II Programı çerçevesinde finanse edilecek, toplamda 17 km olan Akıllı Bisiklet Yolu projesi ihale hazırlıklarımız başladı. Proje kapsamında, 80 adet akıllı bisiklet satın alınacak, 10 adet akıllı bisiklet kiralama durağı ve 120 Akıllı Bisiklet kiralama ünitesi kurulacaktır. Ayrıca hazırlayacağımız, Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı olan ‘SUMP’ ile ilimizdeki tüm ulaşım biçimlerinin birbirine entegre olacak. Bisikleti inşallah Kahramanmaraş’ımızda yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Örnek Oluyor

Etkinlikte konuşan Çekya Büyükelçisi Vacek ise, sporun sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir aktivite olduğunu ifade etti. Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi gerektiğine işaret eden Vacek, "Bisiklet kullanımı ulaşımı rahatlatıyor ve mesafeleri de olarak kısaltıyor. Türkiye gerçekten büyük bir ülke, her şehrinin Kahramanmaraş gibi kendi çözümlerini kendi üretmesi gerekiyor. Ben de kişisel olarak hem ulaşım aracı hem de eğlence amaçlı bisiklet sürüyorum" dedi. Programda ayrıca, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi çocuklarına protokol üyeleri tarafından bisiklet hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.