Kahramanmaraş'ta erken yaşta evlilikle mücadele için iş yerlerinin camlarına bilgilendirici broşürler asıldı

Kahramanmaraş'ta erken yaşta evlilikle mücadele için iş yerlerinin camlarına bilgilendirici broşürler asıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kuaför, gelinlik satış mağazaları ve dikim evlerinin camlarına erken yaşta evliliklerle mücadele kapsamında bilgilendirme broşürleri asıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri işbirliğinde erken yaşta evliliklerle mücadele kapsamında İsmetpaşa Mahallesi Moda Sokak'ta esnaflara bilgilendirme yapıldı.

Esnafların da destek verdiği çalışma kapsamında kuaför, gelinlik satış mağazaları ve dikim evlerinin camlarına '18 yaşından küçüklere gelin başı ve makyajı yapılmaz', '18 yaşından küçüklere gelinlik dikilmez' yazılı afişler asıldı.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın erken yaşta evlilikle ilgili çok iyi bir yerde olmadığını anımsatarak ailelere eğitim programları ve bakanlığın çalışmaları kapsamında hatırlatmalar yaptıklarını söyledi.

Kaya, KADEM ve oda başkanlarıyla esnafları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.