Kahramanmaraş (SHA)-Kahramanmaraş’ta Hüseyin Yozgatlı, 40 yıldır gölge oyunu oynatıyor. 
Kahramanmaraş’ta neredeyse yarım asırdır Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergileyen 63 yaşındaki sanatçının öyküsü dikkat çekiyor. 
Dulkadiroğlu ilçesi Kurtuluş Mahallesinde yaşayan Hüseyin Yozgatlı, gençliğinde bir Ramazan ayında, mahallesinde izlediği gölge oyunundan esinlenerek gölge oyununu öğrendi. Daha sonra 1977 yılında devlet konservatuvarında okurken Barış Manço ile tanışan Yozgatlı, mesleğini ilerleterek profesyonelce yapmaya başladı.
40 yıldır okullarda, sokaklarda ve edebiyat müzesinde Hacivat-Karagöz oyunları sergileyen sanatçı, kentin her sokağında çocuklara gölge oyunu oynatıyor. 
Barış Manço, Cem Karaca, Musa Eroğlu gibi değerlerin yanında Anadolu’nun sevdiği türküleri ve gölge- kukla oyununda sanatçıları ön plana çıkartan Hüseyin Yozgatlı, Yedi Güzel Adam Edebiyat müzesinde haftanın iki günü ücretsiz olarak çocuklara Hacivat Karagöz oynatıyor. 
Kendi oyunlarını yazıp oynayan, çocukların yaş durumuna göre doğaçlama yapan Yozgatlı, çocuklara sanatı, sanatçıyı sevdirmeyi hedefliyor. 
Gölge oyunu ustası Hüseyin Yozgatlı, mesleğiyle ilgili şunları söyledi: “Kahramanmaraş'ta Hacivat-Karagöz yani hayalbaz olarak yaşıyorum. Hayal bazlığı ilk 10 yaşında çocukken Kayabaşı’nda Salman amca vardı, Hacivat Karagöz oynardı, onu seyrederek ve ondan hafif bir öğrenerek merak ettim. Sonra Devlet Konservatuarı kazandım, devlet Konservatuarı’nda 2 yıl kadar okudum. Sonra ben kendim önce amatör olarak, sonra profesyonel olarak 40 yıldan beri devam etmekteyim. Kahramanmaraş'ta halk beni macuncu amca olarak tanırlar. Okullarda program yapıyorum; belediyenin programlarını yapıyorum, Milli Eğitimin programlarını yapıyorum. Boş kaldığım zamanlarda işte Hacivat-Karagöz olmadığı zamanlarda da macun satıyorum, kışın salep satıyorum. Hayatımı öyle idame ettirip helal kazanmaya bakıyorum. Çünkü helal kazanmak kadar kutsal hiçbir şey yok. Benim değerlerim bir sanatçı değeri olmak zorunda, dürüst olmak zorundayım ,çünkü her sanatçı dürüst olmak, örnek insan olmak zorundalar. Çünkü bize büyüklerimiz hep böyle öğretti.”