Kahramanmaraş’ta Jandarma Teşkilatının 183. yıl dönümü kutlandı 

Kahramanmaraş (SHA) – Kahramanmaraş’ta Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. 

Kahramanmaraş’ta Jandarma Teşkilatının 183. yıl dönümü kutlandı 

Dulkadiroğlu İlçesi Şeyh Adil Mezarlığı'nda yer alan Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, burada şehit yakınlarıyla görüşerek, taziyelerini yineledi. 
Daha sonra Ulu Cami yanında yer alan Atatürk Büstüne çelenk bırakan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, burada günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. 
Albay Mustafa Özdurhan, açıklamasında; “Başarılarla dolu 183 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvene mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu üzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden buyana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, soğuk-sıcak, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir” dedi. 
Tören, Albay Mustafa Özdurhan ve beraberindekilerin çekilen hatıra fotoğrafının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği ziyaret etmesiyle sona erdi. 
Törene; Şehit aileleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek ve yönetimi, polis ekipleri ve vatandaşlar katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Kahramanmaraş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.